Hyppää sisältöön

Tekno-oppi

Käytännönläheistä tietoa maatalouden nykyaikaisen teknologian vertailuun, valintaan, käyttöön ja huoltoon. Materiaali soveltuu etenkin oppilaitoksille opiskelijoiden itseopiskelumateriaaliksi sekä maatiloilla työntekijöiden perehdytykseen/työnopastukseen ja osin huollon tueksi. Lisäksi sitä voi käyttää yhtenä tietolähteenä maatalousyritysten toiminnan ja työturvallisuuden kehittämiseen, josta löytyy lisäksi linkkejä lisätietojen lähteille.

Hankkeen aikataulu:3/2019 – 2/2020
Hankkeen toteuttajat: TTS Työtehoseura
Hankkeen rahoittajat:Maatalouskoneiden tutkimussäätiö

Digitaalisesti rikastetut kuvat

Aktivoitaviin infokenttiin on tuotu tekstiä, kuvia ja videoita, joissa annetaan tietoa nykyaikaisesta teknologiasta ja opastetaan käytettävän teknologian sujuvaa ja turvallista käyttöä sekä huoltoa ja korjausta. Infokentistä löytyy myös koneiden vertailtavuuden ja valinnan avuksi tietoa eri pelto- ja karjakoneiden laitevalmistajilta.


Osa kuvista on ns. 360-tekniikalla rakennettuja panoraamoja. 360-ympäristössä voidaan liikkua tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen avulla, ilman erikoislaseja, ja perehtyä itselle tarpeellisiin rikastettuihin sisältöihin.

Traktori

Ulkoa panoraama

Ohjaamosta (panoraama)

Leikkuupuimuri

Ulkoa (panoraama)

Ohjaamosta (panoraama)

Peltorobotti

Sääasema

Kylvökone

Kasvinsuojeluruisku

Ajosilppuri

Paalaimet

Noukinvaunu

Drone

Kiinteät ajourat

Ajettavat nostokoneet

Muut ajettavat peltotyökoneet

Viljankuivuri

Lypsykarjapihatto

Ajettava seosrehuvaunu

Pienkuormain

Mönkijä

Maatilan huolto- ja korjaustila (panoraama)

Infokenttien lähteet
Sivuille koottu tieto on peräisin eri lähteistä, jotka on pyritty tuomaan esille infokentissä. Tietoa on koottu sekä Työtehoseuran omista lähteistä että muiden tutkimuslaitosten lähteistä. Lisäksi tietoa on koottu kone- ja laitevalmistajien ja myyntiorganisaatioiden verkkosivuilta sekä muista julkisista lähteistä.
Peltorobottien, sääasemien, kiinteiden ajourien, ajettavien korjuukoneiden, muiden ajettavien peltotyökoneiden ja ajettavien seosrehuvaunujen kohdalla tietoa ovat lisäksi keränneet HAMK / Mustialan ”Kehittyneen teknologian hyödyntäminen maataloudessa” moduulin 2021 opiskelijat Työtehoseuran toimeksiannosta, josta suuri kiitos heille!

Sivujen kuvamateriaali
Sivujen kuvamateriaaleista osa on kuvattu VR-Auto- ja Tekno-oppi-hankkeiden aikana ja osa on valittu Työtehoseuran kuva-arkistoista. Lisäksi Hankkija Oy, Agritek Oy ja Wihuri Oy/Witraktor ovat antaneet sekä omia että edustamiensa koneiden ja laitteiden kuvapankkeja Tekno-oppi-hankkeen käyttöön, josta suuri kiitos heille! Kuvamateriaalin hankinnassa on käytetty hyväksi myös muita kone- ja laitevalmistajien julkisia kuvapankkeja.

Hankkeen yhteyshenkilöt

Haku