Postin älyrekka näkee vaarat

Posti

Postin älyrekka tekee käytännön koetta E75 väylällä noin 20 tuntia vuorokaudessa Työtehoseuran ja VTT:n yhteisessä kokeilussa, jossa digitalisaation keinoin tutkitaan mahdollisuuksia autoilun turvallisuuden parantamiseen. ”Olemme innolla mukana uudenlaisessa kokeilussa, sillä turvallisuus ja ympäristöystävällisyys ovat toimintamme ytimessä”, kertoo Senior Program Manager Miika Murremäki Postista.


Postin älyrekassa tutkien ja kameroiden avulla havainnoidaan tien pinnan kitkaa sekä muita liikkujia ja esteitä tiellä. Myös kuljettajan silmien liikettä monitoroidaan siten, että voidaan automaattisesti tunnistaa, onko kuljettaja havainnoinut kyseisen liikennetapahtuman. ”Se, että havaintoja tekee vuosia ajanut ammattikuljettaja, varmistaa, että mittaamme oikeita asioita, jotka aidosti palvelevat kuljettajaa” kehitysasiantuntija Arto Kyytinen TTS Työtehoseurasta kertoo.


Kyytinen kertoo, että Työtehoseuralla on pitkäaikainen kokemus kuljettajakoulutuksesta ja kuljetustyön kehittämisestä. Se on osoittanut, että erityisesti raskaan liikenteen osalla kuljettajalle esitettävä informaatio ja sen käytettävyys ovat erittäin tärkeässä asemassa liikenneturvallisuuden varmistamisessa.