Uusia työkaluja koneurakoinnin johtamiseen ja urakointi- palveluiden markkinointiin

4.12.2018 12.55

TTS:n vetämässä Uus-Urakka -hankkeessa on kehitetty Urakka-Foorumi -nettisivusto koneurakointipalveluiden markkinointiin ja urakoitsijoiden hakuun sekä Urakkakymppi -tietokoneohjelma koneurakoinnin suorituskyvyn ja kannattavuuden mittaamiseen ja seurantaan.

U10-Urakka10 TTS Työtehoseura

Teksti ja kuva: Eerikki Kaila, TTS Työtehoseura

Urakka-Foorumi kohtaamispaikka urakoitsijoille ja asiakkaille

Urakka-Foorumi on kesäkuussa julkaistu uusi sähköinen kohtaamispaikka koneurakoitsijoille ja urakointipalveluiden ostajille. Foorumissa koneurakoitsijat voivat helposti esitellä palveluitaan, lisätä näkyvyyttä sekä erottua muista koneyrittäjistä tuomalla esiin omia vahvuuksiaan. Foorumi sijoittaa urakoitsijat karttanäkymään yhteystietojen perusteella.
Urakointipalveluiden ostajat voivat puolestaan hakea tekijää esimerkiksi tiettyyn työhön tai tietyltä alueelta. Ostaja voi myös rekisteröityä Foorumiin tilaajaksi ja lähettää sen kautta yhteydenotto- tai tarjouspyyntöjä, jotka välittyvät kaikille palveluun rekisteröityneille kyseistä työtä tekeville urakoitsijoille.
Urakka-Foorumista löytyvät maaseudun koneyrittäjien tarjoamat palvelut muun muassa maa- ja metsätalouden koneurakointiin sekä maarakennus- ja tienhoitourakointiin. Rekisteröityminen on ilmaista, joten kaikkien koneurakoitsijoiden, jotka haluavat lisää töitä ja uusia asiakkaita, kannattaa nyt liittyä Foorumiin. Ensimmäiset tekijät ovat jo mukana, mutta lisää niin tekijöitä kuin asiakkaitakin tarvitaan, jotta palvelu jää hankkeen päättymisen jälkeen aktiivisena toimimaan koko maassa. Foorumi löytyy osoitteesta www.urakka-foorumi.fi
Urakkakymppi työkaluksi urakointiyrityksen johtamiseen
Läheskään kaikki koneurakoitsijat eivät pidä kirjaa toteutuneista urakoista ja seuraa niiden kannattavuutta. Kuitenkin urakointitoiminnan kehittämiseksi ja kannattavuuden parantamiseksi on erittäin tärkeää tietää, miten urakat ovat niin tuotannollisesti kuin taloudellisesti menneet.
Urakkakymppi on uusi tietokoneohjelma, jolla voi helposti mitata ja seurata koneurakoinnin suorituskykyä ja kannattavuutta esimerkiksi urakointitöittäin tai asiakkaittain. Ohjelmaan valitaan tuotannon ja talouden tunnusluvut, joita halutaan seurata. Näillä tunnusluvuille asetetaan painoarvot ja tavoitetasot ja ohjelma näyttää selkeillä mittareilla ja kaavioilla, missä yritys on tällä hetkellä suhteessa tavoitetasoon ja mitä asioita pitää kehittää.
Kaikkien koneurakointitoimintansa suorituskyvystä kiinnostuneiden kannattaa tutustua Urakkakymppiin ja hyödyntää sitä oman yrityksensä toiminnan kehittämisessä. Ohjelma asennetaan tietokoneelle ja se toimii Windows-ympäristössä. Ohjelman graafiset raportit tulevat Exceliin, mutta ohjelmaa voi käyttää myös ilman sitä. Ohjelma viimeistellään loppuvuoden aikana ja tammikuussa 2019 se on ladattavissa ilmaiseksi hankkeen kotisivuilta osoitteesta www.tts.fi/uus-urakka.

Uus-Urakka -hanke Uudellamaalla

Urakka-Foorumi ja Urakkakymppi on kehitetty osana Uudellamaalla vuosina 2015–2018 toteutettua Uus-Urakka -hanketta. Hankkeen toteuttivat yhteistyössä TTS Työtehoseura, MTK-Uusimaa, SLC Nyland ja ProAgria NSL. Hankkeen päärahoittajana oli Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.
Uusia työkaluja esiteltiin TTS:n osastolla marraskuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Maatalouskonemessuilla. Ne kiinnostivat messuvieraita ja samalla saatiin kerättyä ensimmäisiä käyttökokemuksia sekä ideoita työkalujen jatkokehitykseen. Urakka-Foorumia ja Urakkakymppiä ylläpitää jatkossa TTS, josta saa myös käytöntukea työkaluihin.


Lisätietoja Uus-Urakka -hankkeen
työkaluista: Eerikki Kaila, TTS Työtehoseura  eerikki.kaila@tts.fi

Palaa otsikoihin