TTS:n tutkimusjulkaisutAsumisen julkaisut

Sähkölieden valinta
Sähkölieden valinta
Liesi on pitkäikäinen kodinkone, joten valintatilanteessa kannattaa ennakoida myös tulevien vuosien käyttötarvetta. Valinta helpottuu, kun tuntee liesien tärkeimmät ominaisuudet ja niihin liittyvät käsitteet. Lieden helppokäyttöisyys on avain toimintojen monipuoliseen hyödyntämiseen. Hienoista ominaisuuksista on turha maksaa, jos niitä ei opettele myös käyttämään. Liesityypin valinta riippuu käyttäjälähtöisistä tekijöistä, kuten ruokatalouden hoitotavasta, talouden koosta ja ruoanvalmistusmenetelmistä.
Asumisen julkaisut
Induktiotasojen vertailu
Induktiotasojen vertailu
TTS:ssa on valmistunut induktiokeittotasojen laitevertailu,joka on osa Induktioliesien energiatehokkuus käytännössä -tutkimushanketta. Hankkeessa selvitettiin erityyppisten induktio- ja vastustoimintaisten keittotasojen energiatehokkuutta, suorituskykyä,käyttöominaisuuksia sekä käyttöturvallisuutta käytännön ruoanvalmistuksessa. Hankkeen rahoittivat Työ- ja elinkeinoministeriö Motiva Oy:n kautta, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (TUKES,Sähköturvallisuuden edistämiskeskus (STEK) sekä liesien maahantuojat ja markkinoijat.
Asumisen julkaisut
julkaisut-asuminen
Keittiöliinojen vertailu – 24 keittiöliinaa testissä
Keittiöliinat eli pöytäpyyhkeet kuuluvat kodin perusvarustukseen ja valinnanvaraa liinamarkkinoilta löytyy. TTS testasi 24 keittiöliinaa, joiden välillä oli eroja muun muassa imukyvyssä, kuivumisnopeudessa, kestävyydessä ja pyyhkimistuloksissa. Mikään liina ei ollut kaikilta ominaisuuksiltaan ylivertainen. Keittiöliinan sopivuuden omaan talouteen ratkaisevat omat mieltymykset ja keittiörutiinit.
Asumisen julkaisut