Tutustu ajankohtaisiin uutisiin ja tutkimusjulkaisuihin

kierrätyskaappi TTS
Kierrätyskaappi kannustaa kierrättämään
Työtehoseuran Ekologinen keittiö -hankkeessa suunniteltiin uudenlainen kierrätyskaappi kannustamaan lajitteluun ja kierrätykseen. Kaapin koko on 600x600x2100mm ja se voidaan integroida osaksi keittiötä tai tarvittaessa sijoittaa muualle asuntoon. Runko ja laatikot ovat koivuvaneria ja ovet koivuviilulla päällystettyä rimalevyä. Pinta on kuultovahattu.
Asuminen
Polttopuun_laatu_TTS
Polttopuun laatu
TTS, HSY ja Turun kaupunki tekevät kaksi seuraavaa vuotta työtä kuivan asian parissa. EAKR-rahoitteisessa Kuivaa asiaa-hankkeessa kehitetään polttopuun käyttöä. Hanke parantaa poltettavan polttopuun laatua ja polttamisen energiatehokkuutta sekä edistää polttopuihin liittyviä palveluita kuluttajille ja yrityksille.
Asuminen
Aurinkoenergia_TTS
Aurinkoenergiasta fiksu lisä hakelämmitykseen?
Auringosta lämpöö -hankkeessa tarkastellaan hakelämmitykseen yhdistettyjen aurinkoenergiaratkaisujen kannattavuutta ja käyttäjäkokemuksia.
Biotalous
Yhteisasuminen-yhteisöllisyys-TTS
Yhteisasuminen – miten luodaan yhteisöllisyyttä?
Harvaan asutulla maaseudulla palvelut vähenevät ja oman palvelutarpeen lisääntyessä ikääntyvä väestö kokee usein olevansa pakkomuuton edessä taajamaan. Yksin maaseutukodissaan asuva voi tuntea yksinäisyyttä ja turvattomuutta. Fyysisen toimintakyvyn heiketessä syntyy haja-asutusalueilla myös helposti kaupunkiympäristöä enemmän arjessa selviytymisen ongelmia. Yksin asuvien iäkkäiden määrän kasvu ja koettu turvattomuuden tunne lisää tarvetta erilaisille asumismuodoille kuten yhteisölliselle asumiselle.
Asuminen
Blenderitesti_TTS
Blenderit TTS:n testissä
Testatut tehosekoittimet selviytyivät hyvin tavanomaisista tehtävistä, kuten smoothieiden, sosekeittojen ja ohukaistaikinan valmistamisesta. Testi osoitti, että tehokkaimmilla sekoittimilla voi tehdä samoja asioita kuin yleiskoneella, edullisimmissa käyttöalue on kapeampi. Kaikilla laitteilla ei voi murskata kuivia aineksia eikä esimerkiksi majoneesin valmistaminen onnistu. Myös käyttöominaisuuksissa on eroja. Ennen kauppojen tekoa kannattaa pohtia, mihin tarpeeseen laite hankitaan.
Asuminen
Konekanta_TTS
Maatilojen konekanta ja koneinvestoinnit
Maamme maatilojen konekanta on keskimäärin 15–20 vuotta vanhaa. Peltoalaltaan keskikokoista suuremmilla tiloilla konekanta on kuitenkin keskimääräistä uudempi, monipuolisempi ja tehokkaampi. Alle puolella tiloista aiotaan lähivuosina investoida omiin tai yhteiskoneisiin. Investoinneissa korostetaan muun muassa hintaa, käytön työturvallisuutta ja käyttöohjeiden selkeyttä. Tiukka taloustilanne ohjaa kysyntää maltillisesti varusteltuihin peruskoneisiin.
Biotalous
Tilayhteistyö- TTS
Tilayhteistyö ja töiden ulkoistaminen hyvin yleistä
Enemmistö maamme maatiloista tekee tilayhteistyötä ja on myös ulkoistanut töitä. Tilayhteistyössä yleisintä on yhteisten koneiden käyttö ja työsuoritteiden vaihto. Yleisimmin on ulkoistettu peltoviljelytöitä sekä koneiden huolto- ja korjaustöitä. Tilayhteistyössä ja töiden ulkoistamisessa arvostetaan kustannusten laskua. Lisäksi työ tehostuu ja aikaa säästyy. Vastaan on tullut myös haasteita, joista osa voitaisiin kuitenkin torjua ennalta.
Biotalous
Yhteistyöllä tulosta maarakennusyrityksiin TTS
Yhteistyöllä tulosta ja työhyvinvointia maarakennusalan yrityksiin
Tulosta ja turvallisuutta maarakennusalan yhteistyöllä (TuTu) -hanke kehittää ja tehostaa maarakennustyömaiden toimivuutta ja turvallisuutta, alan yritysten työn tuottavuutta ja työntekijöiden työssä jaksamista. Keinoina on yhteistyössä suunniteltu lisäkoulutus sekä työntekijöiden kouluttaminen oman työnsä kehittäjiksi. Hankkeen toteuttavat TTS Työtehoseura ja Suomen ympäristöopisto SYKLI.
Rakentaminen
Uus-Urakka_Urakointi_uudelle_uralle_TTS_3400x2400
Urakka-Foorumi – uusi markkinapaikka koneurakointipalveluille
Urakka-Foorumi on uusi sähköinen kohtaamispaikka koneurakointipalveluiden tarjoajille ja asiakkaille. Foorumissa koneurakoitsijat voivat tiedottaa ja markkinoida palveluitaan asiakkaille sekä verkostoitua muiden urakoitsijoiden kanssa. Koneurakointipalveluiden ostajat voivat puolestaan etsiä sopivia tekijöitä töilleen ja halutessaan lähettää palvelun kautta tarjouspyyntöjä. Foorumista löytyvät maaseudun koneyrittäjien tarjoamat palvelut muun muassa maarakennus-, maa- ja metsätalous- sekä tienhoitourakointiin.
Biotalous
pelto_manager
TTS-Managerista ja TTS-Koneesta julkaistu uudet ohjelmaversiot
TTS:n kehittämistä ja ylläpitämistä maatalouden atk-ohjelmista on julkaistu uudet versiot. TTS-Manageriin on lisätty kuminan ja härkäpavun työaikalaskenta. Uudella TTS-Koneella voi laskea leasingrahoituksella hankittavan traktorin yksikkökustannuksia.
Biotalous