Kuinka kiireinenkin sesonki hoidetaan hallitusti

Aika: Tiistaina 27.11.2018 klo 10:00-14:30, 
Paikka: Juustoportti Jalasjärvi, Keisarintie 145, 61710 Pentinmäki


Kesäkautena kotieläinyrityksissä työmäärä lisääntyy huomattavasti. Työhuippuja voi olla myös kesäkauden ulkopuolella. Miten kiireinen sesonki hoidetaan hallitusti, kun joka päivä kotieläintilalla on hoidettava myös maatilan perustyöt? Eri tuotantosuuntien toimintojen kehittämisessä ja johtamisessa on paljon yhtäläisyyksiä ja tilaisuudessa kuulemmekin sekä marja- että kotieläintilan yrittäjien puheenvuoroja.

Tarja Matomäki Mattilan Marjatila kertoo, kuinka heidän tilalla toimintaa on kehitetty, että sesonkiaikana työt tulevat tehdyksi sovitulla tavalla. Kuulemme myös kuinka digitalisaatiokin on pitkällä ja sen tuottamaa dataa analysoimalla voidaan toimintaa edelleen kehittää taloudellisesti järkevästi. 

Kun ulkomaalaisia työntekijöitä onkin toistasataa, ja joista valtaosa kausityöntekijöitä, on henkilöjohtaminenkin haastavaa. Saaren tilalla 130 työntekijällä alkaa vuosittain 90 päivän työsuhde. Kati Suominen kertoo mm. mihin heillä kiinnitetään huomiota viestinnässä ja toimintatavoissa, että asiat tulisi heti ymmärretyksi oikein.  

Entäpä mitä pyrkimys reagoinnista ennakointiin merkitsee kotieläintilalla? Mikko Kraatari kertoo lean kokemuksista, töiden yksinkertaistamisesta. Villenmäen ja Kankaan tiloilla päätuotteena on välikasvatettu vasikka, lisäksi peltoviljelyä tärkkelysperunan ehdoilla.


Hinta: (veroton myynti) 50 e/hlö, hankealueen ulkopuoliset 70 e/hlö.
Osallistuminen etäyhteydellä (webex) 30 e/hlö.

Tarkempi ohjelma 

Ilmoittautuminen 20.11. mennessä 

Lisätietoja: 

Sari Morri
sari.morri@proagria.fi
p. 043-8268643