Varastonhoitajaksi viittomakielellä

KimiTapaninenKimi Tapaninen aloitti logistiikan perustutkinnon opiskelun syksyllä 2017 TTS Työtehoseuran varastoalalla tavoitteena valmistua toukokuussa 2018 varastonhoitajaksi. Vastuukouluttaja Sami Niskala kehuu, että opinnot ovat Kimillä alkaneet loistavasti ja esim. trukkiturvallisuuden testissä Kimi pärjäsi reilusti yli keskiarvon. Tämä siitäkin huolimatta, että Kimi on kuuro.

"Tämä ala vaikutti mielenkiintoiselta ja onhan tämä mukavan miehinen ala, saa ajella trukilla, toteaa Kimi Tapaninen hymyillen. "Kuurouden ei tarvitse olla este opiskelulle. Se toki haastaa etsimään ratkaisuja viestintätapoihin ja esimerkiksi työturvallisuuden varmistamiseen, mutta este se ei ole", painottaa varastologistiikan kouluttaja Antero Stoor. Apua ja erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja on paljon olemassa ja apua saa aina. Erityisen suuren kiitoksen kouluttajat antavat loistavalle tulkkiverkostolle, joka Kimillä on käytettävissä koko koulutuksen sekä työssäoppimisen ajan.

TTS:llä on paljon eri äidinkieltä puhuvia opiskelijoita. "Tämä on vain yksi kieli muiden joukossa, sanoo vastuukouluttaja Sami Niskala. Yhteisen kielen puuttuessa huomataan konkreettisesti, miten esim. eleet ovat iso osa kokonaisvaltaista kommunikointia.

Kuurojen palvelusäätiön työvalmentaja Tiina Maja kiittelee TTS:n kouluttajien avoimuutta uusien tilanteiden parissa. "Jospa kaikki ajattelisivat ja hakisivat ratkaisuja haasteisiin yhtä avoimesti", Maja kiittelee.