Rahtarikisan kolmas

Rahtarit ry järjestää vuosittain SM Ajotaito -kilpailut, joissa raskaan liikenteen kuljettajat mittelevät taitojaan monipuolisissa ajo- sekä kirjallisissa tehtävissä. TTS:ssä Lahden toimipisteessä opiskellut Sami Hakala tuli C -luokassa eli puoliperävaunukisassa tänä vuonna kolmanneksi. Hyvä kilpailumenestys tässä ja viime vuoden kisassa (viides) takasivat Samille myös kilpailupaikan ensi vuoden MM-kisoihin Belgiaan.

Sami Hakala

Kilpailussa viehättää nähdä, miten on itse kehittynyt ja mihin omat rahkeet riittää, kertoo Sami Hakala. Kilpailutehtävissä oli paljon hahmotukseen ja etäisyyden arviointiin liittyviä tehtäviä ja toisaalta tarkkuutta vaativia mm. peruutustehtäviä. Tehtävinä oli mm. taskuperuutus oikealle puolelle, joka monelle maallikolle on tekemätön paikka henkilöautollakin saati sitten puoliperävaunulla.

Sami sanoo kilpailemisen olevan vähän verissä, aikoinaan on tullut ajettua mm. kartingin kisoja. TTS:n kouluttaja Arto Vall kertoo, että Samilla on luontainen kyky rekan ajamiseen. Samilla on ajamiseen hyvä silmä ja hän osasi lukea risteyksiä hyvin, muistelee kouluttaja Arto Vall ja käännöksiäkin oppilas teki uskomattoman ahtaissa tiloissa. Sami kertoikin, että ensimmäisellä ajoharjoittelutunnilla, jossa Jokimaan raviradan kentällä harjoiteltiin peruuttamista, kouluttaja Arto sanoikin, että tälle pojallehan pitää keksiä haastavampia tehtäviä, ensimmäiset harjoitukset kun sujuivat niin hyvin.