Hyppää sisältöön

TRUKINKULJETTAMISEN MONIOSAAJA, logistiikan perustutkinnon osatutkinto (TYÖVOIMAKOULUTUS)

KOULUTUKSEN PÄÄSYVAATIMUKSET
- vähintään 18-vuoden ikä
- hyvä fyysinen kunto
- hyvä suomen kielen taito

Alalle soveltuvuus selvitetään hakemusten, valintakokeen ja haastattelun perusteella.

Hakijaa pyydetään perustelemaan hakemuksensa huolellisesti, sillä esivalinta tehdään hakemusten perusteella. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus työhallinnon internet-osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi -> Henkilöasiakkaat -> Haussa oleva työvoimakoulutus (-> sanahakuna toimii koulutuksen numero 716818 tai koulutuksen nimi).
Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun. HUOM! Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi - > Oma asiointi > koulutushakemus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat lisätietoa TE- palvelujen valtakunnallisesta koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702 (ma - pe 9.00 - 16.15) tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Koulutus sisältää lähiopiskelua oppilaitoksessa ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta. Lähiopiskelua on n. 50% ja työssäoppimista n. 50%. Lähiopiskelu- ja yritysjaksot vuorottelevat siten että ne tukevat asioiden oppimista. Työpaikalla tapahtuva koulutus toteutetaan monipuolisissa logistiikka-alan työympäristöissä ammatin vaatimia töitä tekemällä työpaikkakouluttajan opastuksella.

Harjoittelupaikan opiskelija hankkii pääsääntöisesti itse. Tarvittaessa harjoittelupaikan etsimisessä autetaan.

Tutkinnonosa suoritetaan näyttämällä osaaminen työssäoppimispaikalla pääosin käytännön työtehtäviä tekemällä.

Koulutus: Logistiikan perustutkinto
Toimiala: Varastoala
Ilmoittautuminen: 24.10.2023 - 19.02.2024
TE-palvelut linkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/716818?searchPhrase=Ty%C3%B6tehoseura&&&announced=0&sort=1

Sisältö

Koulutuksessa tähdätään työllistymiseen terminaaleihin/varastoihin Uudellamaalla erityisesti erilaisilla trukeilla suoritettaviin tehtäviin.
Hakijoiden tulee olla työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia logistiikka-alasta kiinnostuneita sekä trukin käyttöön ja asiakaspalveluun soveltuvia henkilöitä.

LOGISTIIKAN PERUSTUTKINNON OSA, trukinkuljettamisen moniosaaja

Koulutuskokonaisuudet

· Opintojen ohjaus ja työnhakuvalmennus
· Trukkiteoria ja ajoharjoittelu (vastapainotrukki, lavansiirtovaunu,työntömastotrukki,tukipyörätrukki,pinontavaunu sekä keräilytrukki)
· Muut trukinkuljettajan tehtävät
· Vaarallisten aineiden käsittelyn tiedostava koulutus
· Työssäoppiminen ja yhden tutkinnon-osan suorittaminen (tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely)

Koulutuksessa suoritettavat kortit ovat maksuttomia oppilaalle

· Työturvallisuuskortti
· Ensiapu1
· Trukkikortti

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN
osoitteesta www.tts.fi -> Koulutuskalenteri ->varasto, sisälogistiikka-> Trukinkuljettaja

Kurssin tavoite

Koulutuksen tarkoituksena on antaa valmiudet työskennellä erilaisilla trukeilla monipuolisissa logistiikan työtehtävissä. Tavaraterminaalit, logistiikkakeskukset ja varastot tarvitsevat jatkuvasti ammattitaitoisia trukinkuljettajia, joten koulutus on suunniteltu vastaamaan juuri työelämän tarpeisiin. Koulutuksessa painotetaan trukkityön turvallisuutta, taloudellisuutta, laatua ja tehokkuutta.
Ammattitaitoinen trukinkuljettaja huolehtii itsensä ja muiden turvallisuudesta tehokkuudesta tinkimättä.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä useiden pääkaupunkiseudulla toimivien logistiikkayritysten kanssa.

Koulutuksen yhteystiedot

Lisätietoja koulutuksesta
Yusuf.uzunkaya@tts.fi, pääkouluttaja TTS Työtehoseura

Haku