Hyppää sisältöön

Rekrykoulutus: Linja-autonkuljettajaksi Vainion Liikenne Oy:lle (Salo)

Kurssin tavoite

Kuljettajat tulevat ajamaan Lohjan seudun sopimusliikennettä. Asemapaikkana toimii Lohja, Kisko tai Suomusjärvi. Koulutus toteutetaan Vainion liikenteen Salon tiloissa ja kestää 5+55 päivää, jonka jälkeen työsuhde alkaa ja jatkat oppisopimuksella opiskellen henkilöliikenteen ammattipätevyyden.

Sisältö

· Ajokorttikoulutus C & D-luokkaan
· Asiakaspalvelu ja lipuntarkastus
· Ajo- ja lepoaika-asetus
· Linja-auton käsittely
· Kuorman sijoittaminen ja varmistaminen
· Työturvallisuuskortti

Toteutus

Koulutus alkaa 8.4.2024 5 pv kartoitusjaksolla, jolla annat ajonäytteen, kielitaitosi testataan (tarvittaessa) ja tarvittavat digitaitosi testataan. Rekrykoulutus alkaa kartoituksesta jatkoon valituille 15.4.2024, B-ajokortti pohjalta aloittaville ensin C ajo-oikeuden korotuksella ja sen hyväksytysti suorittaneet jatkavat D ajo-oikeuden korottamiseen. Koulutuksen kesto on yhteensä 55 työpäivää päättyen 3.7.2024.

Koulutuksen jälkeen osallistujalla on mahdollisuus työllistyä oppisopimuksella Vainion liikenteelle, jonka aikana suoritat henkilöliikenteen ammattipätevyyden.

Ajo-opetus ja teoriaopinnot suoritetaan TTS Työtehoseuran toimesta Vainion liikenteen toimipisteessä Salossa, Hossiankatu 3, 24240 Salo. Perehdytys ja työpaikalla tapahtuva koulutus toteutetaan Vainion liikenteellä.

Toimiala: Kuljetusala
Koulutuksen ajankohta: * kartoitus 8.4. - 12.4.2024 * koulutus 15.4.-3.7.2024
Ilmoittautuminen: 26.01.2024 - 18.03.2024
TE-palvelut linkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/719225?searchPhrase=Ty%C3%B6tehoseura&&&announced=0&sort=1

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on osallistujalle maksutonta, lukuun ottamatta seuraavia kustannuksia (yhteensä n. 400 €):
- Lääkärintodistus ajokorttilupahakemukseen (B- kortista aloittavat)
- C & D ajokorttiluokan korotukseen liittyvät viranomaismaksut
- Tarvittaessa digipiirturikortin hankinta.

Rekrykoulutuksen ajalta opiskelijalle ei makseta palkkaa.
Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki), johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus. Mikäli et ole työtön tai työttömyysuhan alainen (lomautettu tai osa-aikatöissä), selvitä etukäteen, mitä etuutta olet oikeutettu saamaan koulutuksen ajalta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse VALTAKUNNALLISESTA KOULUTUSNEUVONNASTA p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta, lisätietoja koulutusneuvonnan valtakunnallisesta palvelusta: https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, palvelussa, jossa myös chat-mahdollisuus.

Valintaperusteet

Koulutus on tarkoitettu vähintään 23-vuotiaille työttömille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille, joilla on B- tai BC-luokan ajokortti ja autokoulun syventävä vaihe on suoritettu (suomalainen tai EU-maan ajolupa), nuhteeton ajohistoria (mm. ei ajokieltoja, rattijuopumuksia, toistuvia liikennerikkeitä tai muuta rikoshistoriaa) ja jotka täyttävät ajokorttiasetuksen edellyttämät terveysvaatimukset. Koulutukseen
valittavalla tulee olla hyvä fyysinen kunto sekä riittävä suomen kielen taito.

Alalle soveltuvuus selvitetään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valinnan esteitä koulutukseen saattavat olla mm. erilaiset vakavat rikkeet liikenteessä. Haastatteluun kutsutuilta pyydetään nähtäväksi ajokortti ja ajokortin valvontaote. Ajokortin valvontaote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi.

Ajokortin valvontaotteen voi tulostaa verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella Traficomin sivuilta:

1. Mene www.trafi.fi -sivuille
2. Valitse asiointi
3. Valitse kuljettajatiedot ja ajokorttiote
4. Valitse oma asiointi -palvelu
5. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla
6. Lataa ja tulosta ajokorttiote ja toimita ote TE-toimistoon koulutushakemuksen liitteeksi 7. Tulostettuasi otteen kirjaudu ulos palvelusta

Esivalinta tehdään hakemusten perusteella 21.3.2024 ja valintahaastattelut pidetään 2.-3.4.2024 Vainion liikenteen tiloissa Salossa os. Hossiankatu 3, 24240 Salo. TE-toimisto lähettää haastattelukutsun tekstiviestillä. Tieto haastatteluajankohdasta tallennetaan myös hakijan Oma asioinnin yhteydenottoihin.

Haastatteluun kutsutuilta pyydetään nähtäväksi ajokortti ja ajokortin valvontaote. Tästä tulee erikseen viesti niille jotka kutsutaan koulutusvalintoihin.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus tämän sivun alaosassa olevalla. Hae tähän koulutukseen -painikkeella. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun. TÄYTHÄN HAKEMUKSEN SUOMEKSI JOTTA VOIMME ARVIOIDA SUOMEN KIELESI RIITTÄVYYDEN TÄHÄN KOULUTUKSEEN!

Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Koulutuksen yhteystiedot

TTS Työtehoseura
Pasi Välilä, 050 4765221, pasi.valila@tts.fi
Toni Jokinen, 050 468 7894, toni.jokinen@tts.fi

Vainion liikenne Oy
Matti Vainio, 040 0535335, matti.vainio@vainionliikenne.fi

Haku