Hyppää sisältöön

PALVELULOGISTIIKAN AMMATTITUTKINTO, (tai tutkinnon osia), TYÖVOIMAKOULUTUS

Pääsyvaatimukset
· täysi-ikäisyys
· hyvä fyysinen kunto
· hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito: taitotaso vähintään B2.1 - luokkaa (selvitetään tarvittaessa kielitestillä haastattelun yhteydessä)
· nuhteeton tausta (ei vakavaa rikoshistoriaa)
· hakijalta edellytetään logistiikka-alan kokemusta

Alalle soveltuvuus selvitetään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Esivalinta tehdää hakemusten perusteella, joten muista perustella hakemuksesi huolellisesti.

Koulutushaastattelut pidetään kouluttajan tiloissa Vantaalla 21.-23.2.2024. Kutsu koulutusvalintoihin lähetään sahköpostilla.

Työvoimakoulutukseen hakeutuminen
Osoitteessa www.te-palvelut.fi ja haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 716816 tai koulutuksen nimi > Näytä ilmoitukset sivun alareunassa > klikkaa koulutusta, johon olet hakemassa > valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) > Hae tähän koulutukseen).
Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun. HUOM! Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.
Hakijaa pyydetään perustelemaan hakemuksensa huolellisesti, sillä esivalinta tehdään hakemusten perusteella.

Valintatieto
Voit seurata sähköisestä asioinnista valintaprosessin etenemistä verkkopankkitunnuksillasi, sirullisella henkilökortilla tai mobiilitunnistuksella. Lopullinen koulutusvalintatieto on katsottavissa koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.te-palvelut.fi -> asioi verkossa -> oma asiointi -> työvoimakoulutus).

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Koulutus sisältää lähiopiskelua ja työssäoppimista. Opiskelua on n. 7 tuntia päivässä 5 päivänä (ma-pe) viikossa.
Lähiopiskelua on n.50 % ja työssäoppimista n.50 %. Lähiopiskelu- ja työssäoppimisjaksot seuraavat toisiaan siten, että ne tukevat asioiden oppimista ja valmistavat tutkinnon suorittamiseen. Työssäoppiminen toteutetaan monipuolisissa logistiikka-alan työympäristöissä tutkinnon vaatimia töitä tekemällä.

Harjoittelupaikan opiskelija hankkii pääsääntöisesti itse. Tarvittaessa harjoittelupaikan etsimisessä autetaan. Tutkinto suoritetaan seuraavin näytöin: varastotyön tekeminen (50 osp), varastotyön suunnittelu (60 osp) sekä perehdyttäminen ja työnopastaminen palvelulogistiikan tehtäviin (40 osp).

Koulutus: Palvelulogistiikan ammattitutkinto
Toimiala: Varastoala
Koulutuksen ajankohta: 11.3.2023 - 3.1.2025, TTS, Nuolikuja 6, Vantaa Koulutuksen kesto on noin 10 kk, mutta kesto tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).
Ilmoittautuminen: 24.10.2023 - 11.02.2024
TE-palvelut linkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/716816?searchPhrase=Ty%C3%B6tehoseura&&&announced=0&sort=1

Sisältö


Palvelulogistiikan ammattitutkinto edellyttää kolmen tutkinnon osan suorittamista (150 osp).

Koulutuksen opintokokonaisuudet

· Opintojen ohjaus
· Työnhakuvalmennus
· Varastotyön tekeminen (vast.otto, säilytys, keräily, lähetys, inventointi, tilaustoimitus)
· Varastotyön suunnittelu
· Perehdyttäminen ja työnopastaminen palvelulogistiikan tehtäviin
· Esimiestyö
· Trukinkuljettajan perehdyttäjän tehtävät
· Kuormalavahyllytystön tarkastajakoulutus
· Työssäoppiminen
· VAK Vaarallisten aineiden käsittelyn tiedostava koulutus

Koulutuksessa suoritettavat kortit
· Työturvallisuuskortti
· Ensiapu 1
· Trukkikortti
· Työturvallisuuskortti

Koulutus sisältää varastotyössä tarvittavien tietojen ja taitojen oppimisen kuten tavaran vastaanottaminen, rahtikirjan käyttö, tiekuljetussopimuslain perusteet, tavaran rahdittaminen, pakkaaminen, trukilla työskentely, ajoneuvojen lastaus ja purku, kuormansidonta, tilaus-toimitusketjun hallinta, varaston ohjaamisen mittarit, laatujärjestelmät ja vaarallisten aineiden käsittely. Koulutukseen sisältyy myös työnhakuvalmennusta, työturvallisuuskoulutusta sekä alkusammutuskoulutus.

Kurssin tavoite

Koulutuksen tavoite on parantaa työllistymisen edellytyksiä logistiikka-alan yrityksiin. Koulutus toteutetaan yhteistyössä useiden varastointialan työnantajien kanssa.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Koulutuksen yhteystiedot


LISÄTIETOJA koulutuksesta saat oppilaitoksesta: TTS, asiakaspalvelu, puh. 09 2904 1200 (tai sähköpostiosoitteesta asiakaspalvelu@tts.fi) sekä osoitteesta www.tts.fi (Koulutuskalenteri -> hakusana: Palvelulogistiikan ammattitutkinto, tai

Klaus Gerbert
041-7307928
klaus.gerbert@tts.fi

Koulutuksen aikaiset etuudet
Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONTA
p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Haku