Hyppää sisältöön

LINJA-AUTON ASENTAJAKSI NOBINALLE ESPOO, HELSINKI

VALINTAEDELLYTYKSET

· Koulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille.
· Riittävän hyvä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito, vähintään B.1.2 (opiskelijan on kyettävä mm. ymmärtämään alan sanastoa) ja vähintään B-ajokortti
· Vahva motivaatio ja kiinnostus linja-auton asentajan tehtävään ja tehtävässä kehittymiseen
· Kyky työskennellä itsenäisesti
· Soveltuvuus linja-auton asentajan tehtävään
· Linja-auton asentajan työssä tarvittava fyysistä kunto ja terveys - työtä tehdään vaihtelevissa asennoissa ja paikoissa
· Kyky oppia ja omaksua nopeasti uusia asioita
· Oma-aloitteisuus ja riittävät ongelmanratkaisutaidot
· Asiakaspalvelu- ja tiimityöskentelytaito
· Vastuullinen asenne työhön
· Haluat tehdä vuorotyötä ja viikonlopputyötä
· Teknisen alan tutkinto tai harrastuneisuus katsotaan eduksi
· Riittävät kädentaidot, perusosaaminen työkalujen käytössä (ole hyvä, kerro ja erittele koulutushakemuksessasi tarkasti esim. mitä auton tai muun ajoneuvon/laitteen huolto- tai korjaustöitä olet mahdollisesti tehnyt; moottorin purku ja kasaus (mitä purit ja mitä asensit tilalle), öljyn vaihto, sähkötöiden osaaminen jne.)

Teetämme koulutukseen valituille henkilöille työhöntulotarkastuksen, jonka läpäisy on vaatimus koulutukseen osallistumiselle.
KOULUTUKSEN AIKAISET ETUUDET
Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki), johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus. Mikäli et ole työtön tai työttömyysuhan alainen (lomautettu tai osa-aikatöissä), selvitä etukäteen, mitä etuutta olet oikeutettu saamaan koulutuksen ajalta.
Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA
p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai
nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus tämän sivun alaosassa olevalla Hae tähän koulutukseen -painikkeella. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun.
Kirjoita hakemuksen lisätietokenttään perusteluja miksi haet tähän koulutukseen ja aikaisempi harrastaneisuus sekä kokemus alaan liittyen.

Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.

REKRYKOULUTUKSEN TOTEUTUS

· Koulutus sisältää asentajan työhön liittyviä opintoja sekä ajokorttikoulutuksen D-luokkaan. Lähiopiskelua oppilaitoksessa on 7 viikkoa ja työharjoittelua Nobinan korjaamolla 7 viikkoa, jonka aikana suoritat myös D-ajokorttiluokan ajotunnit sekä ajotutkinnon. Ajo-opetus ja teoriaopinnot suoritetaan oppilaitoksessa.
· Koulutuspaikka on asentaja opinnoissa Kiljavantie 6, Rajamäki ja ajokorttikoulutuksessa Nuolikuja 6, Vantaa.
· Asentajaopintoihin sisältyy mm. seuraavia aiheita: Turvallisuus korjaustyössä, huolto- ja katsastus, autosähkötekniikan perusteet, pyöräjarrujen huolto, korjaamovälineiden käyttö ja huolto, Ilmastointi, kylmälaitteet, korijärjestelmien perusteet, linja-auton rakenne.
· Opiskelijoilla on mahdollisuus saada koulutuksen ajaksi asunto TTS:n Rajamäen asuntolasta.
· Perehdytys ja työpaikalla tapahtuva koulutus toteutetaan Nobinan korjaamoilla.
· Koulutuksen jälkeen osallistujalla on mahdollisuus työllistyä oppisopimuksella Nobinalle noin kahden vuoden määräajaksi ja saada sen jälkeen vakinainen työ.
· Koulutus on osallistujalle maksutonta (lukuun ottamatta koulutukseen liittyviä viranomaismaksuja, yhteensä noin 400 €).
· RekryKoulutuksen ajalta opiskelijalle ei makseta palkkaa.

Toimiala: Ajoneuvo- ja työkoneala
Koulutuksen ajankohta: Koulutuksen haku päättyy 5.4.2024 Esivalinnat tehdään hakemusten perusteella 8.4.2024: MUISTA LAATIA KOULUTUSHAKEMUS HUOLELLISESTI JA PERUSTELLA, MIKSI SINUT TULISI VALITA KOULUTUKSEEN (KOULUTUSTARPEEN JA EM. VALINTAKRITEERIEN PERUSTEELLA), KOSKA VALINTAHAASTATTELUUN KUTSUTTAVAT VALITAAN KOULUTUSHAKEMUSTEN PERUSTEELLA. Haastattelut 18.4.2024 osoitteessa Uudenmaan te-toimisto, Antinkatu 1, 2 krs., 00100 Helsinki Työhöntulotarkastus koulutukseen valituille viikolla 17/2024. Koulutusaika 29.4 - 7.8.2024
Ilmoittautuminen: 07.02.2024 - 05.04.2024
TE-palvelut linkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/719431?searchPhrase=tts&&&announced=0&sort=1

Sisältö

Kuvaus
LINJA-AUTON ASENTAJAKSI NOBINALLE ESPOO, HELSINKI RekryKoulutus

Kiinnostaako sinua työskentely raskaan kaluston parissa? Haluatko kehittyä linja-autoalan monimerkkiosaajaksi? Haemme rekrykoulutukseen linja-autoasentajan tehtävistä kiinnostuneita Espooseen sekä Klovin (Klovinpellontie 5, Espoo) että Koskelon varikolle (Koskelonsilta1, Espoo).
Nobinalla tarjoamme linja-autoasentajalle monipuolisia tehtäviä vakituisessa työsuhteessa. Saat toimia monien valmistajien ajoneuvomallien parissa sekä myös modernin sähkötekniikan parissa. Kalustoomme kuuluvat linja-automerkit kuten Mercedes, Volvo, Scania, Iveco, BYD ja VDL.


Tarjoamme sinulle
• Joustavan rekry- ja oppisopimuskoulutuksen, jossa opiskelet ammattiin määräaikaisessa työsuhteessa (Ajoneuvoalan perustutkinto, hyötyajoneuvomekaanikko)
• Työssäoppimisen ajalta oppisopimusjaksolla työehtosopimuksen (TES) mukaisen palkan
• Vakituisen työn vakavaraisessa yrityksessä, kun olet suorittanut koulutuksen hyväksytysti.
• Perusteellisen perehdytyksen asentajan työhön ja mukavan työyhteisön.
• Työterveyshuollon ja lounasedun (RekryKoulutuksen jälkeen työsuhteessa)

Kurssin tavoite

· Joustavan rekry- ja oppisopimuskoulutuksen, jossa opiskelet ammattiin määräaikaisessa työsuhteessa (Ajoneuvoalan perustutkinto, hyötyajoneuvomekaanikko)
· Työssäoppimisen ajalta oppisopimusjaksolla työehtosopimuksen (TES) mukaisen palkan
· Vakituisen työn vakavaraisessa yrityksessä, kun olet suorittanut koulutuksen hyväksytysti.
· Perusteellisen perehdytyksen asentajan työhön ja mukavan työyhteisön.
· Työterveyshuollon ja lounasedun (RekryKoulutuksen jälkeen työsuhteessa)

Noudatamme ALT:n ja AKT:n välistä työehtosopimusta. Arvostamme tasapuolista ikä- ja sukupuolijakaumaa kuten myös etnistä ja kulttuurista monimuotoisuutta. Kannustamme myös naisia hakeutumaan avoinna oleviin tehtäviimme.

Kustannukset opiskelijalle

· Koulutus on osallistujalle maksutonta (lukuun ottamatta koulutukseen liittyviä viranomaismaksuja, yhteensä noin 400 €).
· RekryKoulutuksen ajalta opiskelijalle ei makseta palkkaa.

Koulutuksen yhteystiedot

Lisätiedot
- Nobina: Nobina: Mika Pentinmäki, työnjohtaja, p. 044 714 4912, mika.pentinmaki@nobina.fi
- Nobina: Rami Laine, työnjohtaja, p. 044 714 4693, rami.laine@nobina.fi
- TTS: Petri Oikarinen, koulutuspäällikkö, p. 0504530109, petri.oikarinen@tts.fi

Haku