Hyppää sisältöön

Kiintokalusteiden asentaja, työvoimakoulutus

Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutusohjelmaan sekä mahdollista aiempaa työkokemusta ja opintoja ja maahanmuuttajien osalta suomen kielen taitoa. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun esivalinnan perusteella. Haastattelut pidetään 1.-2.2.2024.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä voivat olla esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli et osallistu valintatilaisuuteen, tai perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 §).

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena, jonka pituus on 80 päivää. Koulutus tapahtuu monimuotokoulutuksena, johon kuuluu teoriaopiskelua, työsalityöskentelyä ja työssäoppimista rakennustyömailla.

Toimiala: Puusepät
Ilmoittautuminen: 19.10.2023 - 26.01.2024
TE-palvelut linkki: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/716878?searchPhrase=ty%C3%B6tehoseura&&&announced=0&sort=1

Sisältö

Kiintokalusteiden asentaja asentaa kalusteita, jotka voivat olla esimerkiksi keittiö-, kylpyhuone-, kodinhoitohuone- tai säilytyskalusteita.
Tehtäviin voi kuulua myös kalusteiden sijainnin muuttamista tai niiden asennusten korjausta. Asennustyöt tehdään rakennuksilla tai asiakkaan tiloissa. Ammatissa tarvitaan kädentaitoja, itsenäistä työotetta ja asiakaspalvelutaitoja.

Koulutuksen sisältö
- Kalusteasennustyön suunnittelu ja toteutus
- Turvallisuusohjeet ja -määräykset kalusteasennuksessa
- Perustietous LVIS-töistä
- Työssäoppiminen

Koulutukseen kuuluu
- Tulityökortti
- Työturvallisuuskortti
- Ensiapu

Kurssin tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle perusvalmiudet työskennellä rakennuskohteissa itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä. Koulutus on tutkintokoulutusta puuteollisuuden perustutkinnon osaan ”Kalusteiden asentaminen”.

Kustannukset opiskelijalle

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta

Koulutuksen yhteystiedot

Opintosihteeri: Mia Tokkari, p. 044 7143 722, mia.tokkari@tts.fi
Kouluttaja: Urmas Lahdenperä, p. 041 7322 553, urmas.lahdenpera@tts.fi
Koulutuspäällikkö: Timo Pitkänen, p.050 3879 509, timo.pitkanen@tts.fi

Haku