Hyppää sisältöön

Ajoneuvoalan perustutkinto, hyötyajoneuvomekaanikko, Yhteishaku Nurmijärvi

Sisältö

Oletko kiinnostunut isoista työkoneista ja niiden uusimmasta tekniikasta? Käytännönläheinen koulutus soveltuu sinulle, kun haluat työllistyä mekaanikoksi kuorma-autokorjaamoon, linja-autokorjaamoon tai työkonekorjaamoon. Opiskele infrasankariksi!

Hyötyajoneuvomekaanikon koulutuksessa pääset opiskelemaan raskaan kaluston tekniikkaa ja voit itse vaikuttaa, painotatko opiskelussa mekaniikkaa, hydrauliikkaa vai sähkötekniikkaa. Suoritat tarvittavat kortit ja pätevyydet. Lisäksi opit käyttämään hyötyajoneuvokorjauksissa tarvittavia työkaluja, mittalaitteita ja määrittämään yleisimpiä vikoja.


Koulutukseen kuuluu aluksi oppilaitoksen harjoituskorjaamolla ja myöhemmin työpaikalla tapahtuvaa oppimista, jossa harjaannut mekaanikon yleisimmissä töissä ja opit korjaamon päivittäisen työrytmin. Raskaan kaluston mekaanikko työskentelee kuorma-autojen, linja-autojen tai työkoneiden (esim. maarakennus- ja metsätyökoneet) huolto- ja korjaustoiminnoissa maahantuojien merkkikorjaamoilla, yksityisillä korjaamoilla tai kentällä asiakkaiden luona. Opinnot voidaan toteuttaa myös oppisopimuskoulutuksena.


Tutkinnon sisältö ja laajuus:
Tutkinnon laajuus on kokonaisuudessaan 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).


Yhteiset tutkinnon osat (35 osp)
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp
Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp
Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 9 osp

Kohderyhmä

Perusopetuksen tai vastaavan aiemman oppimäärän suorittaneet nuoret.

Toteutus

Yhteishaun kautta valitut opiskelijat suorittavat opintonsa päiväopintoina. Opiskelu sisältää opiskelua oppilaitoksessa ja työpaikalla, sekä itsenäistä opiskelua.

Koulutus: Ajoneuvoalan perustutkinto
Toimiala: Ajoneuvo- ja työkoneala
Koulutuksen ajankohta: 2-3 vuotta.
Ilmoittautuminen: 16.06.2024 - 09.08.2024

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Opetus on opiskelijalle maksutonta.

Valintaperusteet

Jos jäät ilman opiskelupaikkaa tai haluat vaihtaa eri alalle perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa:
• Yhteishaussa vapaaksi jääneitä paikkoja voi hakea jatkuvan haun kautta. TTS:n opinto-ohjaajat tarjoavat henkilökohtaista ohjausta ja tukea opiskelupaikan löytämiseen.
• Yhteishaussa vapaaksi jääneille paikoille hakeneet haastatellaan hakemuksen saapumisen jälkeen.
• Aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan yhdessä yhteishaun kautta tulleiden opiskelijoiden kanssa. Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.

Koulutuksen yhteystiedot

Lisätietoja:koulutuspäällikkö Petri Oikarinen

petri.oikarinen@tts.fi

+358504530109

Haku