TTS Koriakatemia on vauriokorjauksen hi-tech-keskus

TTS Koriakatemia kouluttaa, tutkii ja kehittää henkilö- ja pakettiautojen vauriokorjauksiin liittyviä prosesseja. Yksi Koriakatemian tärkeimmistä tehtävistä on tuottaa alan toimijoille uutta tietoa ja osaamista nykyaikaisten autojen kori- ja turvakorirakenteiden korjaamisesta.

Kouluttajamme viettävät paljon aikaa ulkomailla autovalmistajien ja korikorjaamo laitevalmistajien luona hankkimassa alan viimeisintä tietoa. Tätä tietoa jaamme sitten eteenpäin alan yrityksille, henkilöstölle sekä oppisopimusopiskelijoille ja vakuutusyhtiöille.

Koriakatemia toimii läheisessä yhteistyössä kymmenien autovalmistajien ja -maahantuojien, korikorjaamo ja maalaamo laitevalmistajien ja -maahantuojien sekä alalla aktiivisesti toimivien oppilaitosten kanssa.

Koriakatemian käyttössä on aina valmistajien ja maahantuojien uusimmat automallien korit sekä viimeisimmät työlaitteet ja -koneet, kuten oikaisujärjestelmät sekä niittaus-, hitsaus- ja mittalaitteet. Koriakatemia auttaa puolestaan valmistajia tai maahantuojia räätälöimään omat koulutuspakettinsa sopiviksi pohjoismaisille alan toimijoille.

Tekemällä oppimista

Koriakatemia tarjoaa autokorimekaanikon ja automaalarin perus- ja täydennyskoulutusta sekä tutkintotavoitteista koulutusta aina perustutkinnosta erityisammattitutkintoon. Vuosittain Koriakatemian tiloissa opiskelee noin 500 opiskelijaa.

Tutkintotavoitteiset koulutuksemme ovat monimerkkikoulutuksia. Alan yrityksille suunnatut täydennyskoulutukset räätälöimme tarpeen mukaan joko tietystä merkistä, työn osa-alueesta tai vaiheesta.

 Perustutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta. Tuona aikana opiskelija saa autoalan perustiedot ja -taidot alusta- ja korikorjauksesta sekä maalauksesta. Omaa osaamistaan voi halutessaan syventää suorittamalla ammatti- tai erikoisammattitutkinnon

Laitteiden ja menetelmien testausta

Koriakatemian kouluttajat testaavat ja kokeilevat jatkuvasti sekä itse että yhdessä opiskelijoiden kanssa uusimpia vauriokorjausmenetelmiä, -materiaaleja ja -laitteita. Näin myös heillä säilyy näppituntuma käytännön työhön ja uusimpiin alan juttuihin.

Myös konsultointia

Annamme tarvittaessa myös puolueettoman lausunnon kolarivauriosta sekä neuvoja niiden korjaamiseen. Korikorjaamot kaipaavat ajoittain neuvoja myös laite- ja koneinvestointeihin liittyen.