TTS tarkistaa varastokalusteita ja kouluttaa varastokalusteiden tarkastukseen

27.2.2018 16.15

TTS Työtehoseura tarjoaa ainoana Suomessa varastokalusteiden SEMA-sertifioitua varastokalusteiden turvallisuus- ja tarkastuskoulutusta. TTS:n kouluttaja Sami Niskala on ainoa suomalainen, joka on suorittanut SEMAn varastokalusteiden ammatillisen tarkastajan koulutuksen.

Sami_Niskala_TTS_Työtehoseura

SEMA on englantilainen hyllykalustovalmistajien keskusliitto, jonka järjestämä koulutus antaa pätevyyden suorittaa varastokalusteiden tarkastuksia sekä niihin liittyvää koulutusta. Tätä tarkastajan koulutusta Suomessa ei ole. Sertifikaatin saaneella tarkastajalla on pätevyys tarkastaa ja hyväksyä varastokalusteet käyttöön tai käyttökieltoon.

Samin suorittaman koulutuksen myötä TTS voi toimia jatkossa itsenäisenä, puolueettomana, organisaationa joka pystyy tarjoamaan asiakkaalle varastokalusteiden tarkastuksen, sekä siihen liittyvän koulutuksen. Tarkastuksen yhteydessä asiakas saa raportin jossa kerrotaan asiakkaalle parannusehdotukset, joilla toimintaa voi tehostaa ja tuottavuutta parantaa. TTS:n järjestämää Varastokalusteiden turvallisuus- ja tarkastuskoulutuksen sisältöä Sami on käynyt läpi Aluevalvontaviraston ja TVL (Tapaturmavakuutuslaitosten liitto) kanssa, jotka ovat todenneet TTS:n järjestämän koulutuksen hyväksi ja riittävän laajaksi.

Tarkastuksille ja tarkastuskoulutuksille on imua

Puolueettomana tarkastajana TTS on otettu yrityksiin vastaan hyvin. "Asiakkaille on tärkeää tiedostaa että emme edusta mitään tavarantoimittajaa. Olemme täysin puolueeton", toteaa Niskala. Varastokalusteiden tarkastuksen Niskalalle on luottanut mm Posti, DHL, BRP Finland Oy. Monet haluavat myös kouluttaa omaa henkilökuntaansa tekemään tarkastusta jatkossa.

Sami Niskala suoritti viikon kestävän koulutuksen Englannissa. Kansainvälisessä ryhmässä oli oppilaita Englannin ja Irlannin lisäksi mm. Arabiemiraateista. Sami kertoi koulutuksen olleen todella kovatasoinen ja kouluttajat vaativia. ”Suoritimme ensin neljän päivän mittaisen teoriakoulutuksen jonka päätteeksi oli kahden tunnin mittainen teoriakoe. Teoriakokeen päätteeksi oli näyttökoe aidossa ympäristössä.” Samin näyttökoepaikaksi valikoitui Keski-Englannissa oleva ARGOS-ketjun keskusvarasto. Näytössä meidän piti tehdä varastokalusteiden (hyllyjen) tarkastus varastossa ja laatia siitä kirjallinen raportti englanniksi. 16-sivuinen raporttini sisälsi löydetyt vauriot ja niihin korjausehdotukset sekä turvallisuutta parantavat toimenpiteet, kertoi Sami. Kokeessa mitattiin ammatillisen osaamisen lisäksi myös kirjallista tuotosta.

SEMAn järjestämään varastokalusteiden ammatillisen tarkastajan koulutukseen on kovat pääsyvaatimukset. Koulutukseen ei pääse ilmoittautumisperiaatteella, vaan pääsy edellyttää vankkaa kokemusta logistiikka-alalta sekä varastoturvallisuuden parista. Jotta suoritettu pätevyys pysyy voimassa, tulee Samin raportoida jatkossa SEMAlle kaikista varastoturvallisuuteen liittyvistä koulutuksista sekä tarkastuksista joita hän suorittaa. Näin SEMA valvoo että ammattitaito sertifikaatin saaneella henkilöllä pysyy yllä.

Palaa otsikoihin