Heli_Mantyla

Edelläkävijä-blogi

Tutkimusjohtaja Heli Mäntylän (TkT) blogi tutkimuksesta, kehittämisestä, innovaatioista ja tuottavuudesta TTS:ssä.
 

TTS Työtehoseuran tutkimus- ja kehittämistoiminnat yhdistyivät vuoden vaihteessa yhdeksi liiketoimintayksiköksi. Tutkimus ja kehittäminen -yksikölle remontoitiin tilat Puutarhataloon. Tiloista rakentui aivan uudenlainen monitilatoimisto.


Monitilatoimisto on nykyajan avokonttori. Edeltäjästään poiketen monitilatoimisto sisältää erilaisia paikkoja eri työtehtäviä varten. On rauhallisia työtiloja yksilötyöhön, vetäytymistiloja puheluille, projektihuoneita intensiiviseen yhteistyöhön ja kohtaamispaikkoja keskusteluille ja tauoille.

Omassa asiantuntijaorganisaatiossamme suunnittelimme monitilatoimiston keskipisteeksi Innopajan. Idea siihen saatiin henkilöstöltä strategiansuunnittelupalaverissa. Innopajan tarkoituksena on lisätä kohtaamisia ja luovuutta. Monet menestyvät yritykset ovat panostaneet työntekijöiden luovuuden ylläpitoon ja innostavaan ympäristöön. Luovuutta ja innovatiivisuutta pidetään positiivisina käsitteinä, ja niiden tuottamaa tulosta halutaan hyödyntää työyhteisöissä. Innopaja soveltuu kokoustilaksi ja koulutustilaksi. Erityisesti se on suunniteltu innovaatioryhmien käyttöön ja paikaksi kohdata työkavereita arjessa.

Monitilatoimisto antaa työntekijälle vapauden valita kutakin tehtävää parhaiten tukevan työskentelytilan. Työskentelypaikan sujuva vaihtaminen on mahdollista, sillä sähköiset työvälineet ja järjestelmät ovat kunnossa. Tämäntyyppisen työskentelymallin käyttöönotto edellyttää kuitenkin totuttujen toimintatapojen kehittämistä, esimerkiksi paikan vaihtaminen käy helpommin, jos mukana ei tarvitse kuljettaa papereita. Alkuun on hyvä laatia ainakin toimistoetiketti eli pelisäännöt tilojen käytöstä.

Yksikön ensimmäinen palaveri pidettiin tammikuun alussa. Monitilatoimisto varmasti askarrutti monia, mutta hienoista innostustakin oli ilmassa. Uusi työympäristö ja uudet toimintatavat antavat mahdollisuuden joustavaan, organisaatiorajojen yli tapahtuvaan verkostoitumiseen.

Kun ihmisten hyvinvointi ja tyytyväisyys lisääntyvät, myös yrityksen tuottavuus ja kannattavuus paranevat. Siihen me uskomme TTS:ssä.

 

monitilatoimisto

Monitilatoimistossa on erilaisia tiloja yhteistyölle. Viherhuoneeseen tulviva valo, ympäröivien kasvien elvyttävyys ja Billnäs-kalusteiden charmi luovat puitteet innovatiivisille kohtaamisille.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto