BotanicalDesign

Mahdollisuuksia. Rajattomuutta. Luomista. Kasveja. Pientä ja tarkkaa työstämistä, toisaalta myös krouvia suurien linjojen teoksia. Uusia näkökulmia ja ideoita syntyy hyödyntäen eri käsityöalojen tekniikoita ja työkaluja sekä teknisten kokeilujen avulla etsittäessä kasveilla erilaisia ilmaisumuotoja.

TTS Työtehoseuran Botanical Design -kurssin lopputyöt ovat osa IHANA HELSINKI 2017 kierrettävää kukkateosnäyttelyä. Voit bongata upeita töitä eri puolilta Helsinkiä. Tutustu kohteisiin oheisesta kartasta.

 

IhanaHelsinki kukkanayttely17

Tutustu teoksiin ja tekijöihin alla

Lilliputian Land Art: pienet teokset piilossa

Esplanadin puisto
Johanna Jaskari-Halonen
Pienet kasviaiheiset teokset ovat piilotettu Ihana Helsinki –tapahtuman ajan Espan puistoon. Osallistu jännittävään aarteenetsintään Espan puistossa, paikannustiedot:

Pieni Aallotar  
60°10′4″ P  24°56′59″ I

Simpukka
60°10′4″ P  24°57′2″ I
Teos tehty vuorenkilven lehdistä.

Hauis
60°10′3″ P  24°56′56″ I
Teos tehty kivikynsisammaleesta, joka on liimattu huopaan. Huopa kiinnitetään varoen narulla paksun oksan ympärille.

Yksitoista
60°10′3″ P  24°56′53″ I
Yksitoista sammalpalloa, viisi kiinnitetään pensasaidan päälle ja kuusi takana olevaan puuhun.

Linnun talo
60°10′3″ P  24°56′50″ I
Oksien väliin meriheinää, tyvelle oasissienen päälle kiinnitettyä sammalta

Kengännauhat
60°10′3″ P  24°56′43″ I

Kolmesataaseitsemänkymmentäkolme
60°10′3″ P  24°56′41″ I
Paksun riippasalavan juurelle ohut vana punaiseksi värjättyä hiekkaa

Kaivonrengas
60°10′3″ P  24°56′43″ I
Kaivonrengas puhdistetaan hiekasta ja pölystä, kolmelle kehälle levitetään punaiseksi värjättyä hiekkaa

Kolmekymmentäyhdeksän
60°10′4″ P  24°56′52″ I
Vinossa kasvavan puun runkoon kiinnitetään varoen kankaaseen liimattuja sananjalan varsia.

Taiteilija tauolla
60°10′4″ P  24°56′50″ I
Lilliputtitaiteiljan tuolit ja pöydät sijoitetaan oksiston keskelle maahan. Lillputtikalusto on tehty kuohuviinipullon korkeista ja osmankäämin haituvista
pieni Aallotar Johanna Jaskari Halonen    Jaskari Halonen Johanna Kengännauhat 300px

Pieni Aallotar ja Kengännauhat, Johanna Jaskari-Halonen

Luonnon kasvimateriaaleista tehdyt pääkoristeet

Kauppakeskus Kluuvi, Aleksanterinkatu 9
Botanical Design -kurssin oppilaiden oppilastyönä tehdyt upeat pääkoristeet.
omakuva2 300px    omakuva 1 300px

Opikelijoiden tekemiä omakuvia luonnonmateriaaleista. Nähtävänä kauppakeskus Kluuvissa 1.ja 2. kerroksissa

Kukkamandala – pieniä räjähdyksiä

Stockmann, keskustan tavaratalo, Argoshalli, Aleksanterinkatu 52
Outi Alanne, floristi ja yrittäjä, Kukkakauppa Sitomo & Päivi Lehti, floristi, Kaisan Kukka
Teos valmistuu pikkuhiljaa. ”Suunnitelmista huolimatta emme tiedä millainen mandala tulee valmiina olemaan.” Se on tekijöillekin yllätys. Kukkamandalaa tehdään to - pe 15-19, la 12-17 ja su 12-17

MANDALA

Tiibetiläismunkeille pysymättömyyden symboli on hiekasta tehty mandala. Mandala tarkoittaa ympyrää, keskusta tai yhteyttä. Munkit tekevät erivärisistä hiekoista maahan upeita mandalakuviota, jotka lopulta pyyhkiytyvät pois tuulen mukana. Mandalan teko on hyvin meditatiivista, ja auttaa ihmistä jäsentämään todellisuutta mielekkääksi.
"Erilaiset keskittymisharjoitukset ovat nykyään muodissa. Idea kasvinosista tehtyyn mandalaan syntyi tästä samasta mielen rauhoittamisen tarpeesta. Vaikka teemme työn käyttäen floristiikan materiaaleja ja se muistuttaa tavallista floristin työtämme, voimme tehdä sitä vapaammin ja rennommalla otteella; sen ei tarvitse olla hyödyllistä, pysyvää ja tuottavaa. Teemme sitä omaksi iloksi. Ja vaikka olemme hahmotelleet työtä mielessämme, tehneet materiaalikokeiluja ja laskelmia, emme siitä huolimatta tiedä, millainen mandala tulee valmiina olemaan. Se on meillekin yllätys."
mandala1 600px

Outi Alanne ja Päivi Lehti tekevät viikonlopun aikana Stockmann Argoshalliin kukkamandalan.

Plant inside / Plant Inn - Kasvin lohduttava syleily

Kolmen Sepän patsas
Tuija Martiskainen
Koe ”kasvin sisään meneminen” ja sen lohdutus.  Työ on ulkoa päin elävää materiaalia kevään karikkeissa. Sisään astuttaessa ihminen ikäänkuin menee juuristoon, jossa hän saa kokea hämäryyden juuriston ympäröimänä. Ikkunasta kurkistaessa voi ulkoa päin ottaa valokuvan. Työn ideana on "kasvin sisään meneminen" ja olla vihreyden ympäröimä - siksi työ on korkea, aivan kuin kasvin varsi. Työ on osallistuvaa taidetta, jonka sisään pääsee oviaukon kautta. Sisällä olevan kasvoja voidaan katsella ja valokuvata ulkopuolelta.

Tekijä ja avustajat ovat paikalla to 18.5. klo 11-18 opastamassa ihmisiä kasvin sisään ja kertomassa työstä ja ideasta. Työ sisältää kauniisti ympäriltä koristellun valokuvaus ikkunan, jossa paikalla oleva valokuvaaja voi auttaa valokuvien ottamisessa. Avustajat ovat  myös osa työtä, joten heitä on stailattu kasveiksi ja pitkin päivää sään salliessa ulkona jatketaan ehostuksilla ja kasvistailauksilla.


Tuija Martiskainen PlantInn    Metsänväkeä 300

Tuija Martiskaisen tekemä osallistava taideteos kutsuu käymään kodassa (vasen kuva) . Marja Westren-Dollin ja Jonna Suorannan Metsänväkeä- töissä oli paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. (Oikealla)

Metsänväkeä

Annantalon takapiha, Annankatu 30
Marja Westrén-Doll ja Jonna Suoranta
Sadunomainen teos lapsille- ”juhlat metsässä” keskellä kaupunkia. Teos sijoittuu Annantalon takapihalleKansakoulunkadun puoleiseen reunaan talon pitkänsivulle. Teos on sadunomainen, pieniä yksityiskohtia, kasvitaidetta. Teos on lapsille ' juhlat metsässä ' keskellä kaupunkia.

Urbaani Majakylä

Kaisaniemen puiston vesiallas
Sirja Eskelinen
Urbaanissa Majakylässä metsän parhaat palat muodostavat uusia versioita perinteisistä puumajoista. Vesialtaaseen rakennettu puumajakaupunki/kylä. Erikokoisia ja -näköisiä, mutta yhteensopivia "tönöjä", jotka nousevat oksien päälle vedestä. Materiaaleina risut ja oksat, käpyjen suomut, kaarna, sammal yms. mitä metsästä kevään aikana tulee vastaan.

urbaani maja1  

Sirja Eskelisen Urbaani maja sai heti asukkaan

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto