Kevatpuutahamessut

Helsingin messukeskuksessa nousee parhaillaan keskelle 6-hallia näyttävä yleiskoristelualue "Täällä pohjantähden alla". Se on ylistys suomalaisuudelle: kauneudelle, taidolle ja sitkeydelle. Alueen on suunnitellut PuutarhaEtsivät, maisema-arkkitehti Tiina Holmberg ja maisemasuunnittelija Tanja Nieminen.

Yleiskoristelussa tavoitellaan suomalaisten sielunmaisemaa. Istutusalue esittelee suomalaisen perinnemaiseman: koivikot, sinivalkoiset vuokkometsät, vesistöt, kielon tuoksun sekä suomalaisen hentoisen värimaailman.
Yleiskoristelualue on kunnianhimoinen, sieltä löytyy keväisten sipulikukkamerien lisäksi grotto, rinnepuutarha, pihakeittiö ja kasvimaa, piha ja kuntosali, lampi, purorinne, koivikko, musiikkilava, tori.

Alueen vastuullisena rakentajana on yhteenliittymä Allium Oy, Puutarhapalvelu Hannonen Oy ja Saarnivaahtera Oy. Toteutuksessa ovat mukana ahkerina työntekijöinä Työtehoseuran viherrakennusalan puutarhuriopiskelijat, opettajien Antti Koskisen ja Jouni Leideniuksen johdolla. Myös kukka- ja puutarhakaupan opiskelijat tekevät koristeluita tapahtumaan.

  • Suurin ero messualueen toteutuksessa piharakentamiseen verrattuna on rajattu aika. Positiivista on tietysti se, että huonot säät eivät ole riesana, Jouko Hannonen Puutarhapalvelu Hannonen Oy:stä toteaa.
  • KevätPuutarhan yleiskoristealue on hyvin haastava ja alue sisältää paljon yksityiskohtia. Ehkä kaikkein haastavin kohta on grotto. Se nousee lattiatasosta useiden metrien korkeudelle ja sen läpi pääsee kävelemään.

Maanantai-iltapäivällä osa kasveista oli jo istutettu, mutta suurin osa kasveista tulee tiistain aikana. Alue saa lopullisen ilmeensä keskiviikon aikana. Kun näyttely torstaina avautuu, yleiskoristelualueella pääsee tutustumaan monenlaisiin pihaympäristön uutuustuotteisiin, fiilistelemään eri tunnelmissa Suomi 100 -hengessä ja hakemaan ideoita omaan lähiympäristöönsä.

Lisätiedot
Jouko Hannonen, Puutarhapalvelu Jouko Hannonen, 0400 440476
Salla Laukia, Allium Oy, 0400 705 123
Kalle Malm, Saarnivaahtera Oy, 040 565 3150
Tanja Nieminen, PuutarhaEtsivät, 040 534 0723
Tiina Holmberg, PuutarhaEtsivät, 0400 790 383
Seppo Närhi, Viherympäristöliitto ry, 0400 419085

Kuvateksti: Maanantaina 3.4. KevätPuutarha-näyttelyn yleiskoristelualueen ensimmäiset koivut on istutettu Helsingin messukeskuksessa. Etualalla uusi betonista valmistettava Rudus Oy:n Rustikko-kivimuuri, joka muistuttaa liuskekivimuuria. Kuva Seppo Närhi.

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto