tts-kone tts-manager

TTS Työtehoseuran kehittämistä ja ylläpitämistä maatalouden ohjelmistoista on julkaistu uudet versiot.

TTS-Manager on suunnitteluohjelma, jolla voidaan laskea tuotannon laajennuksen tai muun muutoksen vaikutus maatilan kokonaistyömäärään ja töiden ajoittumisiin eri tuotantosuunnissa. Ohjelmalla voidaan selvittää myös työrutiinien tehokkuutta vertaamalla tilalla töihin todellisuudessa kuluvaa aikaa TTS-Managerilla laskettuun, laajaan työntutkimusaineistoon perustuvaan työnmenekkiarvoon. Ohjelma perustuu suomalaiseen maataloustöiden standardiaikajärjestelmään ja ohjelman käyttäjän syöttämiin tilakohtaisiin lähtöarvotietoihin.

 

TTS-Kone on laskentaohjelma, jolla voidaan laskea traktorin, leikkuupuimurin, kuivurin ja eri työkoneiden yksikkökustannuksia. TTS-Kone sisältää laajan valikoiman esimerkkikoneita, joiden pohjalta omien konekustannuslaskelmien laadinta on helppoa. Tämän vuoden versiossa on yhteensä 262 esimerkkilaskelmaa.

TTS-Koneeseen hintapäivitykset ja uusi esimerkkikoneita

Ohjelman esimerkkikoneiden hankintahinnat on päivitetty vastaamaan vuoden 2016 hintatasoa. Samalla on päivitetty nykytasolle myös muut kustannuslaskennan lähtötiedot kuten koneiden vakuutusmaksut ja poltto- ja voiteluaineiden hinnat.

Esimerkkikoneisiin on lisätty uutena koneryhmänä traktoreiden alaryhmäksi traktorimönkijät. Mönkijöiden lisäksi uusia konelaskelmia on laadittu muun muassa tienhoitoon, josta löytyvät laskentapohjat harjakoneille ja hiekoittimille. Metsäkoneiden laskentapohjiin on lisätty uutena koneryhmänä puutavaran sahaukseen käytettäviä koneita kuten moottorisahaan perustuvat sahalaitokset ja tukkivannesahat. Energiapuun korjuussa uusia koneita ovat traktorialustaiset energiakourat ja lähikuljetukseen mönkijällä soveltuvat kuormain-perävaunu-yhdistelmät.

TTS-Koneeseen on luotu toiminto, jolla konekohtaisen kustannuslaskelman muita vuosi- ja tuntikustannuksia voi eritellä omassa ikkunassa. Erittely tallentuu konekohtaiseen laskelmaan ja sitä voidaan muokata ja sen sisältö tulostaa konelaskelman mukana.

TTS-Manageriin tarkennuksia vasikoiden hoitotyöajan laskentaan

Ohjelmaan on laadittu maidontuotantoon oma laskentapohja vasikoiden hoitotöihin. Vasikoiden hoitotyöt sisältävät alle kuuden kuukauden ikäisten eläinten karkearehun ja väkirehun ruokintatyöt, vasikoiden juoton ja vasikkakarsinoiden lannanpoisto- ja kuivitustyöt. Vasikat näkyvät ohjelman tulosteissa omana eläinryhmänä niin aikajanalla kuin työnmenekkitaulukoissa.
Naudanlihantuotantoon on vastaavasti lisätty omaksi laskentapohjaksi lihavasikoiden hoitotyöt. Laskentapohjassa on teinivasikoiden ja juottovasikoiden ruokintatöiden ja karsinoiden ja parsien lannanpoisto- ja kuivitustöiden lisäksi vasikoiden terveydenhoitotyöt. Naudanlihantuotannon toisella laskentapohjalla lasketaan emolehmien ja lihanautojen hoitotöiden työaika.
Uudessa ohjelmaversiossa laskelman laatija voi määritellä karjanlannan levitykseen useamman aloitusajankohdan ja prosenttiosuutena kullakin kerralla levitettävän määrän vuotuisesta kokonaislantamäärästä. Levitysajankohtia voi määritellä maksimissaan neljä. Tällä toiminnolla aikajana esitys töiden vuotuisesta ajoittumisesta ja määrästä vastaa entistä paremmin todellisuutta.

Ohjelmien hankinta Työtehoseurasta

Ohjelmat ovat tietokoneelle asennettavia ja ne toimivat Windows-ympäristössä. Molemmat ohjelmat ovat ostettavissa Työtehoseurasta ja ne toimitetaan joko sähköisesti tai postitse rompulla tai usb-muistitikulla. TTS-Managerin veroton hinta on 110 euroa ja TTS-Koneen 80 euroa. Työtehoseuran jäsenet saavat ohjelmista alennusta 20 prosenttia. Aiemmin ohjelman hankkineet voivat ostaa päivitysversion, jonka hinta on puolet alkuperäisestä. Oppilaitoksille luokkaversion hinta/ohjelmalisenssi on puolet normaalihinnasta.
TTS-Managerin ja TTS-Koneen levityksestä on tehty sopimus Käytännön Maamies -lehden kanssa, ja ohjelmat ovat ladattavissa lehden nettisivuilta tilaajatunnuksella. TTS-Managerin käytöstä on tehty sopimus myös ProAgrian kanssa.

Lisätietoja ohjelmista ja ohjelmien tilaus: Eerikki Kaila, TTS, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto