suomiareena

Työtehoseura on mukana tulevan kesän SuomiAreenassa Porissa. Yhdessä Maatalouden Erikoisyhdistysten Liiton kanssa järjestetään keskustelutilaisuus ja tietoteltta Kansalaistorilla 11. heinäkuuta. Aiheemme on ”Mikä on, että työ ei kelpaa?”

Tänä kesänä SuomiAreenassa puhutaan työstä. Se on puheena myös yhteisessä keskustelutilaisuudessamme maanantaina 11.7. klo 15.15–16.30 Porin kaupungintalon pihalla, jossa keskitytään maataloustyöhön ja sen kiinnostavuuteen uusille tekijöille.

Tässä suurimmaksi osaksi kotimaisessa maataloustuotannon arvoketjussa on työtä monenlaisille tekijöille: tarvitaan teknologista, biologista ja taloudellista osaamista, tarvitaan paljon koulutettuja ja vähemmän koulutettuja, tarvitaan muuttuviin tilanteisiin sopeutuvia luontoa kunnioittavia tekijöitä. Töitä varsinkin maatiloilla tehdään yrittäjähengessä ja siihen rytmiin työntekijätkin joutuvat usein sopeutumaan. Tilojen työvoiman tarve vaihtelee myös sesongeittain, jolloin monesti on tarve ulkoistaa tai jakaa töitä. Tämä luo mahdollisuuksia uusille yrityksille ja uudenlaiselle työnantajuudelle. Maatalouteen linkittyvä teollisuus ja elinkeinoelämä tarvitsevat osaavaa työvoimaa niin tuotantoon kuin tutkimukseen ja kehittämiseen.

Työvoimapulasta, sen haasteista, seurauksista ja mahdollisuuksista ratkoa sitä ovat lavalla keskustelemassa TEM:n selvityshenkilö Maria Kaisa Aula, lypsykarjatuottaja Juha Kantoniemi, HKScanin Suomen maajohtaja Samuli Eskola ja maatalouslomittaja Ismo Hoskari, Alavuden kaupunki.

Tervetuloa aktiiviseksi yleisöksi: seuraamaan keskustelua ja tuomaan siihen elinkeinon näkemyksiä!

Seuraa keskustelua #suomiareena

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto