Tanskalaiset Lean-opit maatilan johtamiseen

Tule hakemaan hyvät neuvot tilasi johtamiseen tanskalaisilta menestystarinoista!

Susanne Pejstrup tanskalaisesta Lean Farming yrityksestä tietää, miten Lean-ajattelulla voidaan parantaa tuloksia. Susannella on Lean-johtamisen tutkinto ja vahva kokemus Lean-menetelmien soveltamisesta maatiloilla.
Päivän aikana Susanne kertoo lean kokemuksista maatiloilla. Millaisissa tilanteissa tilat ovat olleet? Mitä muutoksia on tapahtunut? Haasteet? Onnistumiset? Muutosten vaikuttavuuksia?
Miten tilaa johdetaan tavoitteellisesti? Millaisia säästöjä voidaan saada aikaan? Miten saat työntekijät sitoutumaan työhön?

Aika: keskiviikkona 16.8. klo 10–15
Paikka: Hotelli Kivitippu, Nykäläntie 137 Lappajärvi

Tilaisuuden hinta 50 euroa/hlö (veroton myynti). Päivän aikana lounastauko ja päätteeksi kahvi, jotka omakustanteisia.
Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille maatalousyrittäjille ja muille alan toimijoille. 
Ilmoittautumiset viim. ke 9.8. ILMOITTAUTUMISLOMAKE >>
tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 043-8268643

Lisätietoja:
Sari Morri, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
gsm 043 8268 643, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Matka Ruotsiin - Lean-johtamisella kilpailukykyä

Toiminnan rattaat raiteilleen -hankkeen tuottajamatka suuntautuu Ruotsiin viikolla 11 maaliskuussa 2018.  Matkalla haetaan oppia tulokselliseen johtamiseen Lean-valmennukseen osallistuneilta maatiloilta sekä valmennuksia vetävältä Lean Lantbruk-projektilta.

Lean – enemmän ajattelua, vähemmän askelia

Leanillä pyritään lisäämään arvoa tuottavan työn osuutta ja vähentämään hukkaa. Lean-johtamisessa käytetään apuna erilaisia työkaluja, mutta ne eivät yksin tee Leaniä. Oleellista on ajattelun ja toimintatapojen muutos. Luodaan jatkuvan parantamisen kulttuuri ja otetaan kaikki tilalla työskentelevät ihmiset mukaan kehittämiseen. Tekemiseen tuodaan tavoitteellisuutta ja järjestelmällisyyttä.
Ruotsissa valmennusta jo pitkään

Ruotsissa Lean-projekti alkoi vuonna 2010. Projekti on maataloustuottajajärjestön vetämä, ja mukana on laajalti koko alan eri organisaatiot, mm. neuvonta, tutkimus ja hallinto. Valmennukseen on osallistunut toista sataa tilaa.
Matkalla vieraillaan tiloilla, joilla Lean-valmennus on tuonut johtamiseen ja toimintaan uusia tuulia. Lisää johtamisen keinoista ja tuloksista kuullaan Lean Lantbruk -projektin asiantuntijoilta.
Matka suuntautuu Sörmlandin maakuntaan, joka sijaitsee lähellä Tukholmaa. Tarkempi ohjelma sekä matkan hinta varmistuvat syyskuussa. Seuraa hankkeen sivuja www.tts.fi/ratas.

Sari Morri, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 043 8268 643
Reetta Palva, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 044 7143 692