Miten johtaa maatilaa ja työntekijöitä parempiin tuloksiin - opintomatka Ruotsiin

 

Toiminnan rattaat raiteilleen -hankkeen tuottajamatka suuntautuu Ruotsiin 13. – 15.3.2018. Matkalla haetaan oppia tulokselliseen johtamiseen maatilan johtamisen asiantuntijoilta sekä hyviä tuloksia saavuttaneilta tiloilta.

Lean – enemmän ajattelua, vähemmän askelia

Leanillä pyritään lisäämään arvoa tuottavan työn osuutta ja vähentämään hukkaa. Lean-johtamisessa käytetään apuna erilaisia työkaluja, mutta ne eivät yksin tee Leaniä. Oleellista on ajattelun ja toimintatapojen muutos. Luodaan jatkuvan parantamisen kulttuuri ja otetaan kaikki tilalla työskentelevät ihmiset mukaan kehittämiseen. Tekemiseen tuodaan tavoitteellisuutta ja järjestelmällisyyttä.

Ruotsissa Leaniä jo pitkään

Ruotsissa Lean-projekti alkoi vuonna 2010. Projekti on kansallinen yhteishanke, ja mukana ovat laajalti koko alan eri organisaatiot, mm. neuvonta, tutkimus ja hallinto. Valmennukseen on osallistunut toista sataa tilaa.

Matkalla vieraillaan tiloilla, joilla Lean-valmennus on tuonut johtamiseen ja toimintaan rakennetta ja suuntaa. Lisää johtamisen keinoista ja tuloksista kuullaan mm. Lean Lantbruk -projektin asiantuntijoilta.

Matka suuntautuu Keski-Ruotsiin, Tukholman ympäristöön. Tarkempi ohjelma sekä matkan hinta varmistuvat syyskuussa. Seuraa hankkeen sivuja www.tts.fi/ratas.


Sari Morri, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 043 8268 643
Reetta Palva, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 044 7143 692