varaosamyyjakoulutus

 

Varaosamyyjän työtehtävät  

Varaosamyyjä toimii asiakaspalvelun- ja varaosatyön tehtävissä auto- ja varaosaliikkeissä. Työpaikkoja ovat mm. merkkiliikkeet, vapaan varaosakaupan yritykset, mp- ja veneliikkeet, raskaan kaluston liikkeet sekä varaosamaahantuojat.  Tehtäviin kuuluu tyypillisesti tavaran vastaanottoa, hyllytystä, keräilyä ja pakkaamista, tietotekniikan hyödyntäminen, asiakaspalvelu ja myyntityö ovat osa varaosamyyjän päivittäistä tehtäväkenttää. Hän vastaa usein myös varaosien palautuksista ja takuutapauksien käsittelystä.  

Työn vaatimukset  

Ammatissa tarvitaan autotekniikan perusasioiden tuntemusta, kykyä organisoida, itsenäistä työskentelyotetta, asiakaspalvelu- sekä yhteistyötaitoja. Tietotekniikan hallinta on ehdoton edellytys. Työssä vaaditaan lisäksi huolellisuutta ja vastuullisuutta joskus kiireisessäkin ympäristössä.

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto