Takaisin

Autoalan työnjohtaja

Autoalan työnjohtaja TTS Työtehoseura

Auto- ja kuljetusalan työnjohdon ammattitutkinto
Autoalan työnjohdon erikoisammattitutkinto

Autoalan työnjohtajan työtehtävät

Työnjohtaja toimii huollon asiakaspalvelussa ja yleensä myös mekaanikkojen esimiehenä autoliikkeissä ja korjaamoissa. Työpaikkoja ovat mm. kevyen- ja raskaankaluston autoliikkeet ja ns. yleiskorjaamot.  Tehtäviin kuuluu tyypillisesti töiden vastaanottoa, asiakaspalvelua, hinnoittelua ja organisointia. Yhteistyö automyynnin, varaosamyynnin ja erilaisten alihankkijoiden kanssa on osa työnjohdon päivittäistä tehtäväkenttää. Hän vastaa usein myös vakuutusyhtiöiden teettämistä korjaustöistä.  

Koulutukseen jatkuva haku

Koulutuksen tavoite

Vahvistaa ammatissa tarvittavaa johtamistaitoa, organisointikykyä, ajoneuvotekniikan tuntemusta, itsenäistä työskentelyotetta, asiakaspalvelu- sekä yhteistyötaitoja. Tietotekniikan hallinta on ehdoton edellytys opinnoissa menestymiseksi. Työssä vaaditaan lisäksi alan työehtosopimusten tuntemusta sekä huolellisuutta ja vastuullisuutta joskus kiireisessäkin ympäristössä.

Koulutuksen kohderyhmä

Auto- ja kuljetusalan työnjohdon ammattitutkintoon valmentavan koulutuksen pääsyn edellytyksenä on kiinnostus ajoneuvotekniikasta, tietotekniikasta, digitaalisista toimintaympäristöistä, asiakaspalvelusta ja myyntityöstä. Lisäksi edellytetään vähintään B-luokan ajo-oikeus (ajokortti) sekä soveltuvuus alalle.

Autoalan työnjohdon erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien, erityistilanteiden, työnopastuksen ja ongelmanratkaisutaitojen hallinta. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on yli 5 vuoden työkokemus vaativissa autoalan työnjohdon työtehtävissä.

Koulutusmuoto

Koulutusta voidaan toteuttaa oppisopimuspohjaisena koulutuksena, omaehtoisena koulutuksena tai työvoimakoulutuksena. Tarkemmat tiedot löytyvät TTS Wilman hakeutumissivulta

Koulutuksen sisältö

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoon valmentava koulutus koostuu lähiopinnoista oppilaitoksessa ja työpaikalla tehtävästä ohjatusta harjoittelusta sekä mahdollisista etä- ja verkko-opinnoista. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti työpaikan ja opiskelijan tarpeiden mukaisesti. Kesto n. 1-2 v.

Koulutuksen hinta ja tutkintomaksu

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon hintaan vaikuttaa tutkinnon toteutusmuoto ja koulutuksen tarve. Lisätietoa hinnoittelusta saat oppilaitoksesta.

Lisätietoja
Jyrki Myrsky 050 3879 571 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Hae Asbestitietoutta työnjohdolle sekä valvojille 31.01.2018 Vantaa
Hae Auto- ja kuljetusalan työnjohdon ammattitutkinto, autoalan työnjohtaja, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Kuljetusalan työnjohdon valmennusohjelma, auto- ja kuljetusalan työnjohdon ammattitutkinto Turku
Hae Rakennusalan työnjohtokoulutus, rakennustuotannon erikoisammattitutkinto 25.01.2018 Vantaa
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto