Takaisin

Henkilöautomekaanikko

Ajoneuvoasentaja henkilöautomekaanikko TTS

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja
Henkilöautomekaanikon ammattitutkinto
Automekaanikon erikoisammattitutkinto

Henkilöautomekaanikon työtehtävät

Henkilöautomekaanikko toimii mekaanikon tehtävissä autokorjaamossa. Työpaikkoja ovat muun muassa merkkikorjaamot ja muut autokorjaamoalan yritykset. Tehtäviin kuuluu tyypillisesti henkilö- tai pakettiautojen huoltoon ja korjaukseen liittyvät työtehtävät sekä muut autokorjaamon vaihtelevat tehtävät.

Koulutukseen jatkuva haku

Koulutuksen tavoite

Tavoitteena on hankkia koulutuksessa ammatissa tarvittava henkilöautojen huolto-ja korjausosaaminen ja ajoneuvojärjestelmien tuntemus, harjoitellaan itsenäistä työskentelyotetta, asiakaspalvelua sekä yhteistyötaitoja. Mekaanikon toimintaan voi liittyä nykyisin myös suorapalvelumekaanikkona toimiminen. Ammattitutkinnoissa tavoitteena on syvempi henkilöauton sähköisten järjestelmien mittaus- ja vianmääritysosaaminen.

Koulutuksen kohderyhmä

Autoalan perustutkinnon valmentavan koulutuksen pääsyn edellytyksenä on kiinnostus ajoneuvo- ja sähkötekniikasta, B-ajokortti sekä soveltuvuus alalle.

Henkilöautomekaanikon ammattitutkinnossa osoitetaan alan ammattityöntekijältä edellytetty ammattitaito. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on vähintään 1-3 vuoden kokemus ajoneuvoasentajan ammatissa toimimista.

Automekaanikon erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien, ammattitöiden, työnopastuksen ja ongelmanratkaisutaitojen hallinta. Tutkintoon hakeutuville suosituksena on yli 5 vuoden työkokemus vaativissa autokorjaamon työtehtävissä.

Koulutusmuoto

Koulutusta voidaan toteuttaa oppisopimuspohjaisena koulutuksena, omaehtoisena koulutuksena sekä työvoimakoulutuksena. Tarkemmat tiedot löytyvät Wilman hakeutumissivulta

Koulutuksen sisältö

Perustutkintokoulutus koostuu henkilökohtaisen opiskeluohjelman (HOPS) mukaisesti tietopuolisesta lähiopiskelusta ja asennustyöstä TTS:ssa sekä työssäoppimisjaksosta autokorjaamossa. Pakolliset opinnot sisältävät korjaamon perustyöt kuten määräaikaishuollot, katsastustarkastukset, alusta- ja jarrukorjaukset sekä peruskomponenttien vaihdot. Valinnaisina opintoina opiskellaan voimansiirron ja moottorin sekä sähköjärjestelmien ja korisähköjärjestelmien toiminta ja peruskorjaukset. Ajoneuvoasentajan opinnoissa hyödynnetään paljon tietotekniikan, testereiden, mekaniikan ja sähkötekniikan oppimisympäristöjä Koulutuksen kesto vaihtelee 1-3 vuoden välillä.

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoon valmentava koulutus koostuu lähiopinnoista oppilaitoksessa sekä työpaikalla tehtävästä ohjatusta harjoittelusta sekä mahdollisista etä- ja verkko-opinnoista. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti työpaikan ja opiskelijan tarpeiden mukaisesti. Kesto n. 1-2 v.

Koulutuksen hinta/ tai tutkintomaksu

Perustutkintokoulutus on opiskelijalle veloitukseton ja opiskelija maksaa vain tutkinnon omavastuuosuuden suoritetusta tutkinnosta (58 €/2017)
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon hintaan vaikuttaa tutkinnon toteutusmuoto ja koulutuksen tarve. Lisätietoa hinnoittelusta saat oppilaitoksesta.

Lisätietoja

Ari Pekkola 046 9221 101 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 


Esite

Koulutus Alkamispäivä Paikka
Hae Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja, henkilö- ja pakettiautot, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja, kuorma- ja linja-autot, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja, työkoneet, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
Hae Henkilöautomekaanikon ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus, jatkuva haku Nurmijärvi
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto