Arkkitehtitoimisto Ettala Palomeras Oy
www.ettala-palomeras.com
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Kalevankatu 31 A 14
00100 Helsinki

+358 (0)505228891 

 

Villa Gallören, Iniö

  

Arvioitu valmistumisaika: 2010-2011

Kerrosala: 124 m2

Villa Gallören on suunniteltu viisihenkisen perheen loma-asunnoksi. Perheen vanhemmat käyvät säännöllisesti saaressa, lapset kumppaneineen vain silloin tällöin. Jakamalla rakennusmassa kahteen osaan on lyöty kaksi kärpästä yhdellä iskulla: viileämpään aikaan vuodesta, jos yöpyjiä on vähän, voidaan pitää lämpimänä vain tupaa ja lisäksi ratkaisu antaa luontevasti tilaa kolmelle eri suuntaan avautuvalle terassille. Terrassien käyttö muuttuu päivänkierron mukaan ja joku niistä on aina tuulensuojassa.

inio

 

julkisivu2

julkisivu3

julkisivu4

Rakennusmassojen välinen lasitettu tila on saariston tuulisissa oloissa käyttökelpoinen joustavana sisä- ja ulkotilan välimuotona. Välitilan ruokapöydän äärestä näkee merelle joka ilmansuuntaan. Makuusiiven koordinaatiston muutos tuo ilta-auringon välitilaan asti ja päästää viimeisetkin säteet lämmittämään tuvan tiiliseinää. Yksikerroksisena, loivakattoisena ja tumman harmaana mökki maastoutuu saaren itäpuolen tiiviin katajapensaikon lomaan.

Talo toteutetaan rankorakenteisena, ekovillaaeristeellä, eikä rakentamisessa käytetä muovipohjaisia materiaaleja. Sähkö ja lämmin käyttövesi saadaan kattoon integroitavista aurinkopaneeleista ja –kerääjistä, generaattoria käytetään vain jos tarpeen. Tuvan takka ja tiiliseinä varaavat päivällä auringon lämpöä, luovuttaen sitä yön mittaan takaisin. Oikein mitoitettu katos estää keskikesällä liiallisen paahteen. Uuteen mökkiin tulee biologinen wc ja jätevedet käsitellään biologisella harmaavesisuodattimella.

pohja


 

 

toivonen-leikkaus

 

Villa Toivonen, Pyhätunturi

Luonnosvaihe
Arvioitu valmistumisaika: 2012
Huoneistoala: 112 m2
Kerrosala: 102 m2

Soutajatunturille, kauniille etelään avautuvalle tontille suunnitellaan ekotaloa ympärivuotiseksi asunnoksi. Reippaasti nouseva rinne mahdollistaa rakennuksen upottamisen osittain maan sisään, jolloin pohjoisjulkisivu pienenee. Rakennuksen tiivis suorakaiteinen muoto, turvekatto sekä takan ja leivinuunin muodostama sydänmuuri ovat lämpötaloudellisesti edullisia. Puolilämmin kuisti ja länsipuolen muuri suojaavat terassitiloja pohjoisen viimoilta. Lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä.

Rakennuksen sisällä säilytystilat, portaikko ja wc-tilat on sijoitettu pohjoisen puolelle. Yläkerrassa suihkutila pysyy mukavan lämpimänä hormin kyljessä ja makuuhuone voi tarvittaessa olla viileämpikin. Suurempia ikkunoita avataan vain etelään, Pyhäjärven ja Pyhätunturin suuntaan.

Kierrätettyjä materiaaleja tullaan käyttämään niin paljon kuin mahdollista vesikalusteita, keittiön kaapistoja ja terassilankkuja myöten.

 

 

toivonen-pohjat