header

Ensimmäiset viemärisaneeraajien sertifikaatit myönnetty

Viemäriverkoston tekninen käyttöikä on 50 vuotta, joten vähintäänkin 60-luvun taloissa on havahduttava putkiremonttiin. Uusimistarvetta on kasautunut enemmän kuin kapasiteettiä riittää. Putkiremontti on asukkaalle peikko, joka tarkoittaa kallista ja kiusallista asumisen vaihetta, eikä remontin onnistumisesta ole takeita.

Työtehoseura on VTT:n kanssa suunnitellut ja kehittänyt uutta koulutusta viemärisaneeraajien sertifioinniksi. Ensimmäiset sertifioidut asentajat saivat todistuksensa loppuvuodesta 2014.

Viemärisaneeraajien koulutus jakautuu kahteen osaan:

Ensimmäinen osa painottuu työterveydellisiin seikkoihin, sekä viemärisaneerausalan työskentelyn perusvalmiuksiin. Viemäreiden korjauskoulutuksen nimellä annettavan koulutuksen perusosa on yhden lähipäivän pituinen. Päivän päätteeksi on tentti, jonka suoritettua saa viemärisaneeraajan perusosan sertifikaatin.

Toinen osa syventää ensimmäisessä saatuja oppeja. Pääpainona siinä on perehtyä erilaisiin viemäreiden korjausmenetelmiin sukituksista pinnoituksiin ja muihin moderneihin saneerausmenetelmiin. Tärkeänä tavoitteena on osata valita sopivimmat menetelmät eri kohteisiin ja kohteiden osiin. Tässä niin kutsutussa hybridisaneerausmenetelmässä voidaan osa putkistosta korvata kokonaan uudella ja esimerkiksi rakenteiden sisällä menevät osat saneerata kohteeseen parhaiten sopivalla menetelmällä.

Viemäreiden korjauskoulutuksen jatko-osa on kahden lähipäivän pituinen. Koulutuksen päätteeksi on työmaalla tentti ja näyttö, joiden perustella viemärisaneeraajan (sukitus tai pinnoitus) sertifikaatti myönnetään.

Lisätietoja:

Taisto Vilhunen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Timo Pitkänen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

viemari1

Opiskelijat harjoittelevat saneerausmenetelmiä.

footer kaari 

TTS - Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi | (09) 2904 1200