header

Osaamista kehittämällä parempaa laatua

Rakennusalan laatuongelmat ovat olleet viime aikoina kuuma keskustelunaihe, ja aivan aiheellisesti, kun uudetkin rakennukset kärsivät muun muassa huonon rakentamisen aiheuttamista kosteusvaurioista ja homeongelmista. Myös EU:n energiansäästötavoitteet tuovat suurta painetta rakennusalalle. Laadukas ja energiatehokas rakentaminen kulkevat rinnakkain ja kumpaakin voidaan parantaa yhtä aikaa.

TTS:ssä on meneillään EU-rahoitteinen BUILD UP Skills -hanke, jossa fokuksena on energiatehokkaan ja laadukkaan rakentamisen osaamisen parantaminen päivittämällä rakennusalan kouluttajien osaamista, ja toisaalta kehittämällä rakennustyömaalla työskentelevien työntekijöiden tietoja ja taitoja energiatehokkuusasioista. BUILD UP Skills -hankkeessa tuotetaan nyt tutkimukseen ja hyviin käytäntöihin perustuvaa monipuolista, uutta koulutusmateriaalia. Hankkeessa syntyvää energiatehokkaan rakentamisen materiaalia testataan ja otetaan käyttöön vuoden 2015 alussa järjestettävissä kaksipäiväisissä pilottikoulutuksissa. Kurssikonseptia kehittää ja koulutuksen toteuttaa TTS. Koulutuksia järjestetään sekä rakennusalan opettajille että rakennustyömaiden työntekijöille. Rakennusalan opettajien pilottikoulutukset aloitettiin TTS:n tiloissa Vantaalla tammikuussa 2015 ja toinen tilaisuus on Tampereella 7.-8.5.2015. Työntekijöiden täydennyskoulutus, jossa on tarkoituksena päivittää osaamista napakoilla täsmäopetuspaketeilla työmaan ”muutosagenteille”, pilotoidaan 16. ja 23.4. sekä 15. ja 22.10.2015. Uusi opetusmateriaali tulee olemaan käytössä jatkossa TTS:n rakennusalan koulutuksissa.

Hankkeen toteuttavat Motiva, joka koordinoi hanketta, TTS ja Tampereen Teknillinen Yliopisto. Hanketta tehdään yhteistyössä rakennusalan muidenkin toimijoiden, mm. RATEKO ja TAMK, kanssa.BUILD UP Skills -hanke kestää vuoden 2016 alkuun ja sen rahoituksesta vastaa EU-komission IEE (Intelligent Energy Europe) -ohjelma.
Lisää tietoja hankkeesta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

bus2

bus

footer kaari 

TTS - Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi | (09) 2904 1200