header

Osaavat työntekijät yrityksen kehityksen tukena

TTS ja Novart Oy ovat kymmenen vuoden ajan järjestäneet onnistuneita kalusteasentajien rekrykoulutuksia. Opiskelun jatkamisesta myös työllistymisen jälkeen hyötyvät työntekijä ja yritys.

TTS ja Novart Oy ovat kymmenen vuoden aikana kouluttaneet rekrykoulutuksilla yli 100 keittiökalusteasentajaa. Yleensä lähes kaikille koulutuksen hyväksytysti suorittaneille on tarjottu työtä. Novart Oy on Suomen suurin keittiökalusteiden valmistaja ja asennustyömaita on ympäri Suomea.

”Nelisen kuukautta kestävän rekrykoulutuksen ideana on kouluttaa opiskelijoille juuri ne asiat, mitä he tarvitsevat työllistyäkseen. Tutkinto voidaan sitten suorittaa joustavasti työn ohessa oppisopimuksella”, kertoo TTS:n puu- ja sisustusalan koulutusvastaava Vesa Taipale.

Puualan perustutkinnon tai ammattitutkinnon suorittamiseen työn ohessa oppisopimuksella menee noin puolitoista vuotta. Rekrykoulutuksen käyneistä noin 30 prosenttia on tarttunut tähän mahdollisuuteen.

"Uusia materiaaleja, koneita ja työkaluja tulee markkinoille. Mitä paremmin yrityksen työntekijät uudet mahdollisuudet tuntevat, sitä helpompaa niihin tarttuminen on yritykselle”, Taipale sanoo.

Osa Novart Oy:n kalusteasentajista on opiskellut TTS:llä myös puusepänalan erikoisammattitutkinnon, jolla osoitetaan vaativien työtehtävien osaaminen. Markku Voutilainen opiskeli viime vuonna erikoisammattitutkinnon ensimmäisten joukossa Suomessa.

”Tärkeää oli se, että teoria käytiin läpi käytännössä. Pääsimme heti tekemään käytännön töitä kokeneen henkilön kanssa. Myös vastuukouluttaja oli tukenamme”, Voutilainen kertoo.

TTS:n puualan koulutuksissa opiskelijat paneutuvat Rajamäen hallissa muun muassa CNC-tekniikkaan. Edelleenkin tarvitaan silti kädentaitoja, kuten esimerkiksi kalusteasentajan työssä.

”Myös ikkunoiden ja ovien asennus on edelleen käsityötä. Mutta asentajillekin on tärkeää kouluttaa esimerkiksi uusien työkalujen käyttöä, piirustusten lukua ja eri materiaalien mahdollisuuksia”, Taipale sanoo.

Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan parhaiten yrityksellenne sopiva koulutus.

Lisätietoja: Vesa Taipale, p. 050 3879 539, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Hannu NuttunenMarkku Voutilainen Novart10x10

Novart Oy:n pitkäaikaiset työntekijät Hannu Nuttunen (vas) ja Markku Voutilainen suorittivat TTS:llä puusepänalan erityisammattitutkinnon ensimmäisten joukossa Suomessa ja saivat siitä mestarinkirjat.

footer kaari 

TTS - Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi | (09) 2904 1200