header

Graniittirakennus Kallio Oy:lle koulutuksen kautta uusia työntekijöitä

Graniittirakennus Kallio Oy sai Janne Mäkelästä monipuolisen maarakennusalan ja kunnallistekniikan osaajan. TTS:n maarakennuskoneen kuljettajakoulutuksessa saadut perusopit jalostuivat kunnallistekniikan työmaille Graniittirakennus Kallio Oy:lle räätälöidyssä rekrykoulutuksessa.

Janne Mäkelä, 31, antaa ohjeita kahdelle kaivinkoneelle Espoon siltatyömaalla. Kaivinkoneet siirtävät runkoviemäriputkia ohjeiden mukaisesti, ja Mäkelä liittää putket sujuvin liikkein toisiinsa.

”Näissä hommissa riittää vaihtelua. Putkien asentamisessa tarvitaan fyysistä kuntoa ja välillä raakaa lapiointia. Toisessa työvaiheessa taas on saatava tarkka selko piirustuksista ja sitten mitattava putket laserien avulla oikeille paikoille”, Mäkelä sanoo.

Mäkelä opiskeli viime vuonna TTS:ssä maarakennuskoneen kuljettajaksi ja suoritti rakennusalan perustutkinnon. Kurssin päätyttyä hän haki Graniittirakennus Kallio Oy:n rekrykoulutukseen.

Rekrykoulutukseen valittiin 14 opiskelijaa, joista kahdeksan kävi koulutuksen loppuun. Seitsemälle tarjottiin Graniittirakennus Kallio Oy:stä töitä.

”Olemme olleet töihin jääneisiin työntekijöihin ja koulutukseen tyytyväisiä. Meille on rekrykoulutuksessa keskeinen lähtökohta se, että koulutukseen valittava tietää, millaista opiskelun jälkeen tarjottava työ on ja hän haluaa tehdä sellaista työtä”, painottaa Graniittirakennus Kallio Oy:n henkilöstöpäällikkö Johanna Korhonen.

TTS:n vastuukouluttaja Risto Ponto korostaa sitä, että rekrykoulutus voidaan räätälöidä yrityksen tarpeisiin. Koulutuksen ei tarvitse välttämättä johtaa tutkintoon. Näin opiskelijoille voidaan opettaa juuri ne asiat, joita he tarvitsevat työllistyäkseen koulutuksessa mukana olevaan yritykseen.

”Tärkeätä on se, että asenne on kohdallaan. Joskus pienet asiat ja viestit voivat ratkaista, että asiat lähtevät kehittymään kaikille hyvään suuntaan”, Ponto sanoo.

Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan parhaiten juuri teidän yrityksellenne sopiva koulutus.

Lisätietoja: Risto Ponto, 050 3879 555, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

maarakennus

Koulutuksen alussa opetellaan koneen käyttöä TTS:n harjoitusalueella.

 

footer kaari 

TTS - Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi | (09) 2904 1200