header

Käytännönläheistä opiskelua ravintola- ja matkailualalla

TTS Lönnrot Opisto Sammatissa Lohjalla toimii perinteikkäässä ympäristössä. Opetusta on annettu jo vuodesta 1897 alkaen. Tällä hetkellä voi opiskella ravintola- ja matkailualaa perustutkintoina, ammattitutkintoina ja erikoisammattitutkintoina. Uusimpia vaihtoehtoja ovat dieettikokin, maaseutumatkailuyrittäjän ja erä- ja luonto-oppaiden tutkinnot. Nykyisin koulutusta tarjotaan myös TTS:n Vantaan Nuolikujan toimipisteessä.

Ravintola-alan tutkinnon suorittaneella on monipuolista alan osaamista. Valmistuttuaan hän palvelee koti- ja ulkomaisia asiakkaita ja pystyy toimimaan eri liikeideoilla toimivissa yrityksissä ja toimipaikoissa majoitus- ja ravitsemispalvelutehtävissä. Työtehtävät ovat monipuolisia ja työ edellyttää joustavuutta sekä kykyä sopeutua nopeasti vaihtuviin tilanteisiin.

Mahdollisuus opiskella nuorten aikuisten osaamisohjelmassa (NAO) hotelli-, ravintola- ja cateringalalla houkutteli Emmi Eerolaa opiskelemaa kokiksi. ”Saan ammattitutkinnon noin 1,5 vuodessa ja se on hieno juttu”, iloitsee Eerola.

”Aikaisemmista opiskeluajoista on jo aikaa. Tämä hyvin käytännönläheinen tapa oppia sopii minulle. Teoriatunteja ei ole liikaa. Lähitunneilla opiskellaan Sammatin toimipisteen ravintolakeittiössä ja myöhemmin myös Vantaan Nuolikujan ravintolassa, jossa kurssilaiset pääsevät  tekemään oikeita töitä. Hyvää on se, että työssäoppimista on paljon”, kertoo Emmi Eerola. Eerola tähtään kokiksi ja uskoo tutkinnon myötä työllistymismahdollisuuksiensa parantuvan.

kokkiKokiksi opiskeleva Emmi Eerola cocktaillautasta koristelemassa. Kuva: Ville Pesonen

footer kaari 

TTS - Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi | (09) 2904 1200