header

Tie auki maarakennusalan opiskelijalle

maarak1

TTS kouluttaa maarakennusalan opiskelijoita aikuis-, oppisopimus- ja nuorisokoulutuksena. TTS:n maarakennusalan koulutus nojaa paitsi pitkiin perinteisiin myös uusimman tekniikan hyödyntämiseen.

Maarakennuskoneen kuljettajiksi opiskelevat suorittavat näyttötutkinnossa kuusi tutkinnon osaa. Maarakennuskoneiden käyttö ja perustustyöt ovat kaikille yhteisiä. Valinnaisia tutkinnon osia ovat esimerkiksi maarakennuskoneen huolto, maarakennuskoneen käyttö, maa- ja kiviaineisten jalostaminen ja maarakennuskoneiden 3D-ohjaus.

Työtehoseuran koulutuksessa opiskelijat voivat harjoitella Vihtijärven noin 20 hehtaarin suuruisella harjoittelualueella. Käytössä on parhaimmillaan yli 20 konetta minikaivureista dumpperiin ja tiehöylään. Kaivukoneista pienin on Volvo 38 ja suurin Doosan 225. Työmaalla voi harjoitella myös koneohjausjärjestelmällä varustetuilla kaivukoneilla. Muun muassa Doosan-kaivurissa on koneenohjausjärjestelmä. Käytössä on myös muun muassa kaksi Tamtronin pyöräkuormaajavaakaa.

"Meille on tärkeää, että opiskelijamme oppivat oikeat työtavat, tekemään työtä turvallisesti ja huolellisesti. Nopeus tulee töissä ajan kanssa. Koneohjausjärjestelmistä on esimerkiksi se hyöty, että kuski näkee työmaalle suunnitellut kaivannot ja niiden oikeat korot kerralla. Hänen ei tarvitse aina odotella mittamiestä paikalle", sanoo TTS:n maarakennusalan koulutusvastaava Jere Hänninen.

Nuorisoasteen koulutuksen kesto on noin 120 opintoviikkoa eli kolme vuotta. Näyttötutkintoon valmistavan aikuiskoulutuksen keskimääräinen kesto on noin 10 kuukautta. TTS:n maarakennusalan koulutukset ovat hyvä väylä ammattiin ja antavat kunnon pohjan jatkaa opintoja vaikka ammattikorkeakoulussa.

maarak2

footer kaari 

TTS - Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi | (09) 2904 1200