TTS tekee työturvallisuuteen ja ergonomiaan liittyviä tutkimuksia. Tyypillisimpiä tutkimuksia ovat esim. nostotyöhön liittyvät tutkimukset ja tärinätutkimukset.

 kuljettajaTTS tekee selvityksiä työvälineen kautta henkilöön kohdistuvaan tärinään. Henkilöön kohdistuvaa tärinää tarkastellaan kahdesta ulottuvuudesta. Henkilöön istuimen kautta kohdistuvasta tärinästä, sekä työvälineestä käsiin kohdistuvasta tärinästä.

-        Käsitärinä: Käsitärinällä tarkoitetaan tärinää, joka työntekijän käsiin tai käsivarsiin välittyessään aiheuttaa haittaa tai vaaraa hänen terveydelleen ja turvallisuudelleen. Käsitärinä aiheuttaa erityisesti verenkiertoon, tuki- ja liikuntaelimistöön ja hermostoon liittyviä ongelmia.

-        Kehotärinä: Kehotärinä on tärinää, joka alustan tai istuimen välityksellä kohdistuu koko vartaloon aiheuttaen haittaa tai vaaraa työntekijän terveydelle ja turvallisuudelle. Kehotärinä on erityisesti alaselän sairauksia tai selkärangan vammoja aiheuttava riskitekijä. Koko kehoon kohdistuvalle tärinälle voi altistua työkoneita ajettaessa.

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto