Kaikilla yrityksillä on sama liiketaloudellinen päämäärä eli kannattavuuden varmistaminen. Kannattavuuden varmistaminen edellyttää asiakastyytyväisyyttä. Yrityksen hyvä kilpailukyky edellyttää, että asiakkaille voidaan tarjota jotain sellaista, jolla kilpailijoista erotutaan. Kilpailukyky voidaan saavuttaa esimerkiksi kilpailijoita paremmalla toimitusvarmuudella, laadulla, hyvällä palveluasenteella tai hyvillä tuotteilla. Jos yritystoiminta ei ole kannattavaa pitkällä aikavälillä, se on tuomittu loppumaan.

Moni yritys tai yrittäjä pelkää erikoistumista. Erikoistuminen edellyttää voimavarojen keskittämistä ja valintojen tekemistä. Yritys ei voi hajauttaa toimintaansa liiaksi tai pyrkimään olemaan kaikessa paras ja tyydyttämään kaikkien asiakkaiden tarpeita. Tästä seuraa se, että yrityksen pitää tehdä valintoja siitä ketä tai mitä asiakasryhmää se haluaa palvella.

Valintojen tekeminen erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille on erittäin tärkeää, mutta samalla myös vaikeaa. Yritystoiminnassa ei nimittäin ole eri sarjoja maakunnallisella tasolla toimiville yrityksille ja globaaleilla markkinoilla toimiville yrityksille. Maailmanlaajuinen kilpailu on heti yrityksen pihalla tai kulman takana.

TTS:n (Työtehoseura) ja Sahayrittäjien sekä viiden oppilaitoksen organisoima Pisa-hanke käynnistyy Lapissa. Lapissa hanketta koordinoi Lapin ammattiopisto/Tuotantoalat. Hankkeen tavoitteena on koulutuksen avulla auttaa maaseudulla toimivia puualan yrityksiä menestymään kilpailussa paremmin. Koulutustarjonta käsittää niin liiketoimintaosaamisen kehittämisen kuin myös teknisen osaamisen kehittämisen. Koulutusta järjestetään tarpeen mukaan eri puolilla Lappia ja jopa yksittäisen yrityksen henkilöstö voi olla koulutuksen kohteena.

Hankkeen koulutukset käynnistyvät Lapissa neljällä eri paikkakunnalla hanke-esittelyllä, joka sisältää myös asiantuntijaluennon markkinoinnin merkityksestä yritystoiminnalle.

Tilaisuudet järjestetään seuraavina ajankohtina:
Kemijärvellä 20.10.
Sodankylässä 21.10.
Ivalossa 22.10.
Ylitorniolla 26.10.  
Rovaniemellä 3.11. (Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1)

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja tilaisuuksien kesto on kello 18.00–20.00.  

Ilmoittautumiset tilaisuuksiin: Leena Maisonvaara 020 798 4905 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja: Kari Rekilä 020 798 4974 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lisätietoja myös sivuilta www.tts.fi/maaseutupisa

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto