TTS tutkimuksen (Työtehoseura) messuosastolla 6k20 ovat teemoina ekotehokas seniorikoti ja neuvonta. Neuvonnassa painottuvat kodinkoneiden suorituskyky, energiatehokkuus, käyttöturvallisuus ja käyttöominaisuudet. Saat vinkkejä myös keittiön ja muiden kodin tilojen suunnitteluun ja voit tutustua keittiösuunnittelupalveluumme. Asiantuntijamme esittelee työn tuottavuuteen ja työhyvinvointiin liittyviä yrityspalveluja keskiviikkona, torstaina ja perjantaina.

TTS koulutuksen sisustajaopiskelijat järjestävät osastolla työnäytöksiä mm. erilaisista maalaustekniikoista. Esillä on myös opiskelijoiden harjoitustöitä, mm. varjostimia, raheja, ootraus- ja marmorointitöitä. Työnäytökset ovat ke ja to klo 11-13 ja pe, la, su klo 14.-16.00

TTS tutkimuksen asiantuntijat pitävät näyttelyfoorumilla, hallissa 5, esityksiä aiheesta Toimiva keittiö ja kodinkoneiden uudet ominaisuudet. Esitykset ovat to 10.9. klo 12-13, pe 11.9. klo 17.30-18, la 12.9. klo 14.30-15.00 ja su 13.9. klo 11-11.30. Tervetuloa! 
pdf Sisustajat Habitaressa 2009 

Selvitys liesiturvalaitteista valmistunut
TTS tutkimuksessa on valmistunut liesiturvalaitteiden vertailu, jonka uunituoreet tulokset esittelemme. Turvallisuusteemaan liittyen osastolla on nähtävillä muun muassa turvaliesituuletin, joka parantaa asumisen turvallisuutta ja edistää elinkaariasumista.

TTS:n Ekoelias-hankeessa tavoitellaan turvallista, toimivaa ja viihtyisää elinkaariasumista
Esittelemme osastolla Sammattiin nousevaa koerakentamisaluetta, Eliaksenrinnettä, jonka suunnittelussa painottuvat matalaenergiarakentaminen ja elinkaariajattelu. TTS:n omistamalle maa-alueelle rakennetaan 30 asunnon koerakentamisalue, jolle on kaavoitettu 15 omakotitaloa ja lisäksi senioriasuntoja. Hankkeessa mukana olevat tutkimuslaitokset ovat TTS tutkimus ja TKK:n Puurakentamisen klusteri.

Koerakentamisen teemoja ovat monialainen suunnitteluyhteistyö, muuntojoustava elinkaariasuminen, rakennusaikaisten jätteiden lajittelu ja kierrätys, julkisen hirsirakennuksen passiivinen energiansäästö ja etätyön tukeminen suunnittelun keinoin.

TTS:n Esko-hankkeessa suunnitellaan toimivia senioriasuntoja
Tutkimushanke on poikkitieteellinen ja siinä ovat mukana muun muassa Marttaliitto ry, Toimiva koti, Vanhustyön keskusliitto, Liikunnan ja kansanterveystyön edistämissäätiö, Teknillinen korkeakoulu, Kombi arkkitehdit sekä lukuisa määrä yrityksiä. Tutkimushanke pohjautuu Ekoelias-hankkeesta saatuihin positiivisiin kokemuksiin suunnitteluyhteistyöstä.

ESKO hankkeen tavoitteena on muun muassa suunnitella toimivia, viihtyisiä ja ekotehokkaita senioriasumisen ratkaisuja suunnitteluyhteistyön avulla. Samalla laaditaan suunnittelijoiden ja rakennuttajien käyttöön senioriasuntojen suunnitteluohje ja tuotteistetaan senioriasuinalueen konsepti koerakentamisalueella.

Lisätietoja:    
projektipäällikkö Heli Mäntylä, TTS tutkimus 044 7143697
tutkija Tarja Marjomaa, TTS tutkimus 044 7143698

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto