Axxell ja TTS käynnistivät viime lokakuussa maahanmuuttajille suunnatun koulutuksen, jonka tavoitteena oli yhdistää suomen kielen- sekä kuljetusalan opinnot ja valmistua bussinkuljettajiksi. Koulutus toteutetiin kahden oppilaitoksen yhteisenä pilottihankkeena, jossa samalla haettiin kokemuksia kuinka suomen kielen opinnot voidaan integroida ammattiaineiden opintoihin.

Axxell:n ja TTS:n järjestämään KULKU koulutukseen, kuljetusalan koulutus maahanmuuttajille, haki 361 opiskelijaa, joista suurimmalla osalla oli jonkin verran kuljettajakokemusta lähtömaassaan. Lähes kaikki olivat Suomessa jo hakeneet kuljettajakoulutukseen, mutta eivät olleet tulleet valituiksi puutteellisen kielitaidon vuoksi.

Koulutuksen kaksi ensimmäistä moduulia toteutettiin Axxelissa niin, että pääosassa oli kuljetusalan ammattiin liittyvän suomen kielen opetus, työelämätietous ja ohjaus. Ammattiopetusta lisättiin vähitellen kielitaidon karttuessa. Kahden viimeisen moduulin aikana opiskelijat suorittivat Logistiikan perustutkinnon TTS Työtehoseuran ammattikouluttajien koulutuksessa.

Kaikki koulutukseen valitut kävivät koulutuksen loppuun ja saivat osa-tutkinnon suoritettua. Koulutuksen lopussa oli noin 8 viikon mittainen työssäoppimisjakso. Yksikön päällikkö Teemu Lähde kertoi, että jakson tavoitteena oli, että opiskelijalla on tuolloin kaikki tarvittavat kortit sekä pätevyydet suoritettuna ja niin hyvä suomen kielen taito, että hänen on mahdollista työllistyä työssäoppimisyritykseen. Ja näin tapahtuikin, sillä lähes kaikki ovat työllistymässä välittömästi koulutuksen loputtua.

Lisätietoja
Teemu Lähde, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto