Valtakunnallisesti toimivien asiakkaiden pyynnöstä TTS aloittaa koulutustoiminnan Turussa. Toisena syynä koulutusten aloittamiseen on täyttää alueella toimintansa lopettaneen kouluttajan jättämää aukkoa. TTS:n Turun toimipisteessä, Vitkalankatu 2, aloitetaan syksyllä yhdistelmä- ja linja-autonkuljettajakoulutukset sekä varastoalan koulutukset. Lisäksi TTS kouluttaa Turussa henkilöauto-, pienkone-, ja raskaskalustomekaanikkoja. Tarkoituksena on laajentaa Turussa työelämälähtöisiä koulutuksia myös muille toimialoille alueella toimivien yritysten tarpeiden mukaan.

Tavoitteena on erityisesti tarjota koulutusta sellaisille aikuisille, joilla ei ole mitään aikaisempaa tutkintoa. Alkuvaiheessa tarjontaa kohdistetaan myös maahanmuuttajille. TTS aloittaa Turussa  maahanmuuttajien ammatillisen kotokoulutuksen logistiikan ammatteihin. Kyseessä on uusi koulutusmalli, jossa esimerkiksi kotouttamiskoulutuksen sisällöt integroidaan tulevaan ammattisanastoon ja valmistetaan maahanmuuttajaa jo tässä vaiheessa kohti uutta ammattia. TTS on ainoa logistiikan alan ammatillista kotouttamiskoulutusta tarjoava oppilaitos Suomessa. Maahanmuuttajien ammatillinen koto-koulutus laajentuu autoalalle loppuvuodesta 2015.

Ensimmäiset koulutukset alkavat jo elokuussa ja uusia ryhmiä aloitetaan pitkin syksyä. Tarkemmista aloituspäivistä saa lisätietoa osoitteesta www.tts.fi.

TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, jonka palveluksessa on 230 työntekijää ja jonka liikevaihto on 25 miljoonaa euroa. TTS:ssä opiskelee vuosittain yli 10.000 henkilöä eri alojen ammattilaisiksi ja vuosittain TTS on mukana lähes sadassa tutkimus- ja kehityshankkeessa. TTS kouluttaa, tutkii ja kehittää pääasiassa teknisillä toimialoilla suurimpina aloina logistiikka ja ajoneuvot sekä rakentaminen.

Lisätietoa TTS:sta ja koulutuksista
toimialajohtaja Aarno Lybeck, puh 044 7143 763
Turun yksikönpäällikkö Jari Palanteenaho, puh. 050 5902 898
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto