Pohjalaismaakuntiin saadaan vahvaa autoalan koulutusosaamista. TTS Työtehoseura avaa tänään toimipisteen Seinäjoen Rytmikorjaamolla ja aloittaa autoalan aikuiskoulutukset kevään aikana. TTS:llä on ollut maakunnassa jo tutkimustoimintaa muun muassa Valion ja ProAgrian kanssa, mutta uuden toimipisteen avaaminen tuo TTS:n koko koulutustarjonnan pohjalaisten ulottuville.

– TTS:ssä on totuttu siihen, että toimintaympäristön muutoksiin on reagoitava ennakoidusti ja nopeasti. Voimakkaat yhteiskunnalliset muutokset ovat yleensä merkinneet TTS:lle vahvaa toiminnallista kasvua. Seinäjoen toimipisteen avaaminen on yksi esimerkki tästä, TTS:n toimitusjohtaja ja rehtori Tarmo Luoma sanoo.

Työtehoseuran perusperiaate, työn tuottavuuden parantaminen, on jo yli 90 vuoden ajan auttanut suomalaista yhteiskuntaa ja yrityksiä. Tuottavuuden parantaminen on erityisesti tänä päivänä sekä yritystoiminnan että julkisen palvelusektorin avainasioita.

Autoala edellä

TTS aloittaa koulutuksensa Pohjanmaalla autoalan täydennyskoulutuksilla, koska niille on alueella tarvetta.

– Monipuolinen ja laaja autoalan osaamisemme kasvattaa myös yritysasiakkaidemme osaamista. Tämän takaa pitkä yhteistyömme autoalan maahantuojien, autoliikkeiden ja Autoalan Keskusliiton kanssa, autoalan yksikön päällikkö Juha Ristiluoma kertoo.

Kevään koulutuskalenterissa ovat jo sähköpätevyys- ja ilmastointikoulutukset Seinäjoella. Tutkintoon johtaviin koulutuksiin haetaan opiskelijoita parasta aikaa.

– TTS:llä on maan kattavin koulutustarjonta autoalan tutkinnoista. Tarjoamme ainoana oppilaitoksena Suomessa kaikkia autoalan perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja ja niihin sisältyviä tutkinnonosia sellaisenaan tai yritysten tarpeisiin räätälöitynä, Seinäjoen toimipisteen asiakkuuspäällikkö Mika Palosaari sanoo.

Palosaaren mukaan toiminnan lähtökohtana on järjestää asiakkaille sellaista koulutusta, jota he kulloinkin tarvitsevat.

– Me menemme asiakkaan luokse eikä päinvastoin. Tämä tuo asiakkaillemme myös kustannussäätöjä, kun henkilöstön ei tarvitse lähteä enää kauemmas oppia hakemaan, hän toteaa.

Hyötyä koko alueelle

TTS on kehittänyt autoalan aikuiskoulutusta yhdessä Autoalan keskusliiton (AKL) kanssa Autoalan pätevöitymisohjelmassa (APO) ja AKL-Akatemiassa.

– Osaaminen tulevaisuudessa muuttuu merkittävästi. Aikuiskoulutusten järjestäjillä tulee olla hyvät valmiudet viedä kehitystä eteenpäin. On oltava aina askeleen edellä muutoksia, AKL:n tekninen johtaja Jouko Sohlberg toteaa.

AKL:n mukaan TTS:n vahva autoalan osaaminen kehittää alan yritysten ammattitaitoa entisestään pohjalaismaakunnissa.

– Alueella on mittava autokaupan ja korjaamojen keskittymä, joka hyötyy TTS:n kouluttajien osaamisesta ja kokemuksesta. Myös tiivis yhteistyö ja yritysten ehdoilla tapahtuva koulutus on monelle tervetullut asia, Sohlberg kertoo.

Sohlberg myöntää, että AKL:ssä on oltu huolissaan autoalan aikuiskoulutustarjonnan notkahduksesta pohjalaismaakunnissa.

– TTS:llä on koko skaala aina perustutkinnosta erikoisammattitutkintoon saakka hyvin hallussa. Siksi TTS:n tulo Seinäjoelle on mielestämme todella positiivinen asia koko alueelle, Sohlberg sanoo.

Kuvia; http://bit.ly/1FNTlMe


Lisätietoa:

TTS

Juha Ristiluoma
Yksikön päällikkö, Autoala
puh: 050 565 0604
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mika Palosaari
Asiakkuuspäällikkö, Autoala
puh: 046 922 1060
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto