Työtehoseuran 90-vuotisjuhlatilaisuudessa 7.4.2014 puhunut Työtehoseuran valtuuskunnan puheenjohtaja Raimo Sailas oli huolissaan työn tuottavuuden kasvun pysähtymisestä. Työtehoseurassa on tutkittu työn tuottavuutta koko sen historian ajan ja tuotettu näin tietoa käytäntöön työn tuottavuuden lisäämiseksi. Raimo Sailas povasi Työtehoseuralla riittävän tässä paljon tehtävää myös tulevaisuudessa.

TTS Työtehoseuran virallinen perustava kokous pidettiin 7.4.1924. Vapaaehtoisvoimin liikkeelle lähtenyt yhdistys on kasvanut 220 henkilön koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatioksi, jossa vuosittain koulutetaan noin 10 000 osaajaa ja tehdään tutkimustyötä noin 100 vuosittaisen projektin voimin.

Juhlatilaisuudessa puhunut Perheyritysten liiton toimitusjohtaja, Työtehoseuran valtuuskunnan jäsen Matti Vanhanen muistutti, että Työtehoseuralla on myös merkittävä tehtävä työntekijöiden täydennyskoulutuksen tuottajana. Tämä tukee intoa uuden omaksumiseen ja yrittäjien riskin ottoon, mitä elinkeinopuolella juuri nyt tarvitaan. Matti Vanhanen korostikin pienempien, muun muassa startup-yritysten, merkitystä uusien työpaikkojen luojina ja peräänkuulutti osaamisen kehittämistä niin, että tuottavuus nousee.

Taloudellisesti vaikeina aikoina koulutuksella on ollut vahva merkitys uuden kasvun tekijänä. Työtehoseura on tarvittaessa nopeastikin rakentanut yritysten tarpeisiin sopivia koulutuksia. Työtehoseuran kunniajäsen Lauri Tarasti totesikin puheessaan, että Työtehoseura on pystynyt kaikissa taloudellisissa tilanteissa omalta osaltaan rakentamaan yhteiskuntaa.

Kansanedustaja, Työtehoseuran valtuuskunnan varapuheenjohtaja Outi Mäkelä, kertoi Työtehoseuran olevan merkittävä tekijä omalla paikkakunnallaan Nurmijärvellä ja toiminta on luonut Rajamäelle oman leimansa, vaikkakin toiminta on viime vuosina laajentunut useille eri toimipaikoille ympäri Suomen. Seminaarissa kuultiin myös Isku Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Arto Tiitistä, kun hän kertoi hyvistä kokemuksistaan yhteistyöstä Työtehoseuran kanssa.

Työtehoseura on merkittävä erityisesti teknisten alojen kouluttaja, jonka päätoimipaikka sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Toimipisteitä on myös Vantaalla, Helsingissä, Järvenpäässä, Kouvolassa, Lohjalla, Kuhmossa ja Imatralla. Koulutusaloista suurimmat ovat logistiikka, auto- ja työkoneala ja rakentaminen. Tutkimusaloina ovat edelleen maatalous-, metsätalous- ja asuminen, lisäksi tuottavuuden tutkimus- ja kehittämistyötä tehdään millä alalla tahansa. 

 Lisätietoja:
Tarmo Luoma, toimitusjohtaja, Työtehoseura, p. 050 3879 525, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.ämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Anna-Maija Kirkkari, tutkimus- ja viestintäjohtaja, Työtehoseura, p. 040 7304 667, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.ämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.tts.fi

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto