”Työn oppii parhaiten tekemällä” toteaa kiinteistönhoitajaksi oppisopimuksella opiskeleva Mikko Ollikainen. Mikko aloitti tammikuussa 2013 kiinteistönhoitajakoulutuksen TTS:llä tavoitteenaan kiinteistöpalvelujen perustutkinto. Kesällä Mikko kuuli että Sinimäen Kiinteistöhoito Oy Espoosta haki huoltomiestä. Mikko kyseli paikkaa ja elokuussa yritys solmi oppisopimuksen Mikon kanssa. Nyt opinnot etenevät pääasiassa työtä tehden. Lähipäivinä TTS:llä opiskellaan lähinnä teoriaa ja suoritetaan alaan liittyvät pakolliset korttikoulutukset.

Mikko suorittaa oppisopimuskoulutustaan Sinimäen Kiinteistöhoito Oy:ssä ja työskentelee päivittäin kokeneen ammattilaisen seurassa. ”Päivät kuluvat nopeasti ja opittavaa riittää” toteaa Mikko. Kiinteistöhuollon eri kohteissa on korjausta ja remontoitavaa joka päivälle; on erilaisia korjauksia, vesihanojen vaihtoja ja talvella on tiedossa myös lumitöitä. Sinimäen Kiinteistöhoito Oy:lla on tällä hetkellä yli 100 kohdetta eri puolilla Espoota ja Mikko toteaakin, että eri kohteiden ja alueiden opettelemisessa on omat haasteensa. Kun ammattitaito karttuu ja luottamus Mikon osaamiseen lisääntyy, niin työn kuvaan tulee myös omia päivystysvuoroja.

Mikko pitää oppisopimusta hyvänä vaihtoehtona oppia ammattiin. ”Tässä pääsee heti tekemään alan töitä ja työpaikka on jo valmiina. Nyt tuntuu että olen omalla alallani.” toteaa Mikko. Aikaisemmin hän on opiskellut sähköasentajaksi mutta siltä alalta ei työtä löytynyt.

Kiinteistöala on hyvin monipuolinen ala ja tehtävät vaihtelevat päivittäin ja kohteittain. Mikko kertoo, että ison osan työstä muodostaa asiakaspalvelu. On tultava toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa ja kielitaitonakaan ei aina riitä suomi eikä englanti. Myös jatkuvasti uudistuvat LVI-alan laitteet vaativat jatkuvaa opettelemista.

Oppisopimus on hyvä vaihtoehto kouluttautua alalle ja monipuoliset työtehtävät ovat ehdoton edellytys oppisopimuksen onnistumiselle. Mikko antaakin kiitosta Sinimäen Kiinteistöhuollon vaihteleville töille ja työympäristölle sekä ennen kaikkea hyvälle porukalle. Mikon oppisopimus kestää joulukuuhun 2014. Sinimäen Kiinteistöhuollossa on aikaisemminkin ollut oppisopimusoppilaita, joten heillä on kokemusta oppilaiden ohjauksesta.

KUVA: Mikko_Ollikainen

 

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto