TTS:llä oli maanantaina 12.8. taas vilskettä, kun nuorten ammatilliset koulutukset käynnistyivät kesätauon jälkeen sekä Rajamäen että Vantaan toimipisteissä. Nuorille on TTS:llä tarjolla logistiikan perustutkinto, rakennusalan perustutkinto ja metsäalan perustutkinto. Metsäalan koulutuksessa on vielä muutamia vapaita paikkoja.

Hyvinkääläinen Matti Aaltonen, nurmijärveläinen Jere Nikkinen sekä tuusulalainen Jere Varonen ovat aloittaneen maarakennusalan opinnot Rajamäen toimipisteessä. Maarakennusala onkin pojille jo tuttua, sillä Matti Aaltonen ja Jere Nikkinen ovat molemmat yrittäjäperheistä, joissa isällä on maarakennusalan yritys. Myös Jere Varonen on tutustunut alaan setänsä yrityksessä.

”Olen tehnyt isän yrityksessä erilaisia kaivuutöitä, talon pohjia sekä lumenaurausta talvisin” toteaa Matti. Myös molemmat Jeret ovat tehneet alan töitä sekä ajaneet maarakennuskoneita.

TTS:n maarakennusalalle hakeutuminen oli pojille selvä ammatinvalinta. Peruskoulun opo auttoi opiskelupaikan löytämisessä yhteishaun aikoihin. ”Aloituspäivä on ollut ihan mielenkiintoinen ja kaikki on hyvin erilaista kun peruskoulussa” Jere Varonen kertoo. ”Nyt on vielä istuttu vaan luokassa mutta odotamme innolla että pääsemme käytännön töihin” toteavat pojat yhteen ääneen.

Nuorten ammatillinen koulutus kestää kolme vuotta. Koulutusta toteutetaan hyvin käytännönläheisesti sekä nykyaikaisin laittein ja menetelmin. TTS:n maarakennusalan opetuskäytössä on iso ajoharjoittelualue Vihtijärvellä, jossa on mahdollisuus harjoitella maarakennusalan töitä suljetulla alueella. Metsäalan opetuskäytössä on metsäkonesimulaattoreita sekä logistiikan opetuskäytössä yhdistelmäajoneuvosimulaattori, joilla voi harjoitella sekä rutiini- että erikoistilanteita. Koulutuksiin sisältyy perinteisen luokkaopetuksen lisäksi runsaasti käytännön harjoituksia ja työssä oppimista.

Tänä vuonna on uutena koulutusvaihtoehtona myös nuorten tuettu oppisopimuskoulutus, jonka kohderyhmänä ovat keväällä 2013 peruskoulun 9. luokan tai 10. luokan päättävät nuoret. Tuetulla oppisopimuksella voi TTS:llä opiskella maarakennuskoneenkuljettajaksi, autonkuljettajaksi, varastonhoitajaksi sekä kiinteistönhoitajaksi. Koulutukseen on vielä mahdollista hakeutua. Tämä opiskelumuoto soveltuu hyvin käytäntöön suuntautuville oppilaille. Koulutus edellyttää työpaikkaa, jonka kanssa solmitaan oppisopimus.

Kuva: vasemmalta Matti Aaltonen, Jere Nikkinen ja Jere Varonen

 

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto