Suomessa on noin 8000 kotityöpalveluyritystä, jotka tuottavat palveluja koteihin. Lähinnä yritykset tekevät kotisiivouksia, kodin remonttipalveluja, tekstiili- ja vaatehuoltopalveluja, ateriapalveluja ja avustamis- ja asiointipalveluja. Näiden yritysten yhteistoimintaa, edunvalvontaa ja koulutusta kehittämään perustettiin

9.11.2010 Helsingissä Suomen Kotityöpalveluyhdistys. Yhdistyksen jäseninä ovat Kotityöpalvelujen Laatusertifikaatin suorittaneet kotityöpalveluyritykset, joita elokuussa 2012 on 71ja Laatusertifikaattikoulutusta  järjestävät oppilaitokset ympäri Suomen. Lisäksi yhdistyksellä on kannattajajäseniä.

 

Kotitalousvähennystä ollaan jälleen uudistamassa. Suomen kotityöpalveluyhdistys kannattaa kotitalousvähennyksen määrän nostamista. Kotitalousvähennys estää pimeän työn ja tuo turvaa sekä asiakkaille että yrittäjille. Laadukas kotityöpalveluyritys ei sorru laittomuuksiin.

 

Suomen koulutusjärjestelmässä on Kotityöpalvelualalle kaksi tutkintoa: Kotityö-ja  puhdistuspalvelujen perustutkinto, Kodinhuoltaja ja Kotityöpalvelujen ammattitutkinto, joista valmistuu vuosittain osaavia henkilöitä kotityöpalveluihin.

 

Tällä hetkellä keskustellaan vanhuspalveluiden henkilöstömääristä ja hoitaja pulasta. On suunniteltu ja kehitetty hoiva-avusta ym. vastaavia kursseja, joilla on koulutettu henkilöitä vanhuspalveluiden tukipalveluihin. Kurssien sisällöt ovat muodostuneet siivouksesta, ateriapalveluista ja avustamisesta eli juuri niistä sisällöistä, joita koulutetaan tutkintoon johtavina koulutuksina edellä mainituissa koulutuksissa.

 

Esitämme selvitettäväksi, miten voitaisiin vanhuksia varten palkata tai ulkoistaa palveluiden tuottamista kotityöpalvelualan osaajille. Näin saataisiin enemmän hoitohenkilöstöä vanhusten hoito ja hoivatyöhön. Siivous-, ateria-, vaatehuoltopalveluiden tekeminen on tehokkaampaa ja tuloksellisempaa, kun niiden palveluiden tekijät on koulutettu näiden palveluiden ammattiosaajiksi.

KotityöpalveluaIaiia on paljon hyviä koulutettuja  henkilöitä ja monia laadukkaita yrityksiä suorittamaan kodin arjen palveluita erilaisille asiakkaille.

 

Eija Lenkkeri, puheenjohtaja,

Suomen kotityöpalveluyhdistys Ry,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

p.0407768728

 

     Lauri Tarasti kunniapuheenjohtaja,
     Suomen kotityöpalveluyhdistys Ry,
     Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p.0505687300

 

     ALKUPERÄINEN TEKSTI ALLEKIRJOITETTUNA
     >> Laadukkaat kotitypalvelut vanhushoidon tukena

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto