TTS pyrkii osaltaan vastaamaan metsäalan työvoimapulaan käynnistämällä sekä metsäkoneenkuljettaja- että metsäkonepainotteisen metsäenergian tuottaja-nuorisokoulutuksen eteläisimmässä Suomessa. Elokuussa Rajamäellä alkava metsäkoneenkuljettajakoulutus toteutetaan yhteistyössä Länsirannikon Koulutus Oy:n (WinNova Oy) kanssa. Metsäenergian tuottajakoulutuksen aloittaminen nousee työelämän tarpeista. TTS:ssa on käynnissä myös bioenergia-alan jatkokoulutus.

Metsäalan nykyiset koulutusmäärät eivät ole tasapainossa työelämän tarpeiden kanssa. Varsinkin konealan ammattilaisten, kuten metsäkoneen- ja puutavara-autonkuljettajien sekä metsäkoneasentajien lisäkoulutustarpeesta on puhuttu pitkään, mutta myös metsäenergia-alan ammattilaisia valmistuu tarpeeseen nähden liian vähän.

Metsäalan nuorisokoulutuksessa koko perustutkinnon suorittaminen on ensisijainen tavoite. Opiskelija voi kuitenkin suorittaa tutkinnon osan tai osia kerrallaan, silloin kun se on opiskelijan elämäntilanteen, opiskeluvalmiuksien tai työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaista.

Metsäopiskelija voi valita perustutkintoonsa tutkinnon osia myös muista ammatillisista tutkinnoista, kuten logistiikka-, puu-, maarakennus- tai autoaloilta, joita TTS tarjoaa. Metsäkoneenkuljettajien ja metsäenergian tuottajien perustutkintokoulutus toteutetaankin tiiviissä yhteistyössä em. alojen koulutuksen kanssa. Molempiin tutkintoihin sisältyy muun muassa EU -direktiivin mukainen kuorma-autojen kuljettajien ammattipätevyyskoulutus. Jokainen ammatillisen perustutkinnon suorittanut voi jatkaa opintojaan työkokemusta saatuaan suorittamalla ammatti- tai erikoisammattitutkinnon.

Työelämän vaatimukset uusille metsäalan ammattiin valmistuvalle koetaan usein koviksi. Työssä tapahtuva oppiminen on tärkeä osa opiskelua, sillä se valmentaa parhaiten aitoon työelämään. Sekä metsäkoneenkuljettajien että metsäenergian tuottajien koulutus sisältää runsaasti nykyaikaisilla metsäkoneilla tehtävää käytännönläheistä harjoittelua yhteistyössä työnantajien kanssa.

Lisätietoja koulutuksesta ja koulutukseen hakeutumisesta:
Vesa Tanttu
p. 044 7143 676
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kuvia:

Metsäkone

Metsätraktori

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto