Nuorten työssäoppimiseen on kehitetty uusia toimintamalleja- ja tapoja. Testatut toimintamallit- ja tavat tukevat nuorten työllistymistä, vähentävät keskeyttämisiä sekä kehittävät työelämälähtöistä ammatillista opetusta. Mallit laajentavat työssäoppimista sisällöllisesti sekä laadullisesti että määrällisesti. Kokeilussa tuotetut mallit ehkäisevät nuorten syrjäytymistä.

Nuorten työssäoppimista on kehitetty Laajennetun työssäoppimisen kokeilut –hankkeessa. Hankkeen tuloksina syntyi toimintatapoja, joita voidaan hyödyntää muun muassa ryhmäohjauksessa, opiskelijan henkilökohtaisessa ohjauksessa sekä oppisopimustoimintaan liittyen. Kokeiluissa yhtenä tavoitteena on ollut huomioida opiskelijan yksilölliset tarpeet ja mahdollistaa yksilölliset oppimispolut.

Työelämälähtöinen ammatillinen koulutus vastaa työelämän muuttuviin tarpeisiin ja ennakoi alueellisia tarpeita. Nyt kehitettyjä malleja on kokeiltu eri puolilla Suomea 25:ssä oppilaitoksessa. Hankkeen toimijat esittelevät uusia malleja koulutuksen järjestäjille, työelämä- ja yritysyhteistyökumppaneille sekä muille aiheesta kiinnostuneille keväällä 2012. Seminaarit ovat saman sisältöisiä ja niitä järjestetään 16:lla paikkakunnalla.

Opetusministeriö ja Opetushallitus ovat vastanneet Laajennetun työssäoppimisen kokeilut –hankkeen strategisesta ohjauksesta. Kokeilut ovat valtionavustuksilla rahoitettuja.

Tervetuloa kuulemaan lisää, kuinka nuorten työssäoppimista voidaan tukea uusilla tavoilla 5.3.2012 klo 10.00, Hyria Koulutus Oy, Torikatu 18, 05800 Hyvinkää.

Tiedotusvälineenne edustaja on tervetullut seminaariin.

Lisätietoja
Leena Saarela projektipäällikkö gsm 050 3879 584 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto