Kasvava ja kehittyvä bioenergia-ala tarvitsee uusia osaajia mm. polttoaineiden hankinnassa, tuotannossa ja markkinoinnissa sekä bioenergian asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, viestinnässä ja erityyppisissä johtamistehtävissä. TTS Työtehoseurassa helmikuussa alkavan bioenergiaosaaja -koulutuksen tavoitteena on perehdyttää koulutettavat bioenergia-alaan ja tutustuttaa alan toimijoihin tavalla, joka johtaa alalle työllistymiseen.

Puolen vuoden pituinen koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti korkeakoulututkinnon suorittaneille työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Hyvän lähtökohdan koulutukseen osallistumiselle antaa esim. luonnonvara-alan, luonnontieteellisen alan tai teknisen alan tutkinto, mutta tervetulleita koulutukseen ovat myös muiden alojen korkeakoulutetut.

Koulutukseen kuuluu bioenergian tuotantoon, käyttöön, toimintaympäristöön sekä toimintaedellytyksiin perehdyttävän luento-osan lisäksi monipuolisia asiantuntijaluentoja, yritysvierailuja sekä bioenergian tuotanto- ja käyttöympäristöihin tutustumiskäyntejä. Puoli vuotta kestävä koulutus sisältää oman kiinnostuksen mukaan valittavassa bioenergia-alan organisaatiossa tehtävän 60 päivän työssäoppimisjakson sekä työelämän tarpeisiin laadittavan kehittämistyön. TTS:n yhteistyökumppanina koulutuksen toteutuksessa on Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä laaja yritys- ja yhteistyöverkosto. Työvoimapoliittisen koulutuksen on tilannut Uudenmaan ELY-keskus.

Koulutus alkaa 13.2.2012 ja hakuaika päättyy 1.2. Koulutukseen valitaan 15 henkilöä paperihaun ja valintatilaisuuden perusteella. Pääosa lähiopetuksesta toteutetaan Vantaalla. Koulutukseen voi hakeutua työhallinnon sivuilta http://www.mol.fi (Hakunumero 637396). Tietoa koulutukseen hakemisesta ja työvoimakoulutuksen aikaisista tuista saa työ- ja elinkeinotoimiston koulutusneuvonnasta, puh. 010 19 4901.

LISÄTIETOJA

TTS Työtehoseura

Jouni Suoheimo, kehittämispäällikkö, puh. 050 387 9533, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Vesa Tanttu, toimialajohtaja, 044 7143 676, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto