Anssi Suihkonen (Kuva:  Anssi_Suihkonen.jpg) opiskelee TTS:n ja Agrimarketin yhteistyössä järjestämässä Agrihuoltajan koulutuksessa, jonka aikana erikoistutaan maatalouskonehuoltajan ammattiin. Koulutukseen kuuluvan työssäoppimisen Anssi päätti suorittaa Englannissa Newcastlen lähellä paikallisella John Deeren edustajalla.

”Kuulin Agrihuoltajan koulutuksesta isältäni ja kiinnostuin koulutuksesta heti, sillä ala kiinnostaa minua todella paljon. Olen aikaisemminkin tehnyt näitä hommia isäni yrityksessä. Työssäoppimispaikan Englannista sain Agrimarketin ja John Deeren yhteistyösuhteiden kautta. Kokemus oli erittäin antoisa. Korjaamolla sai tehdä paljon erilaisia töitä ja työporukka, johon kuului noin 10 henkilöä, oli erittäin mukava. Työssäoppimispaikan tiloissa oli korjaamo ja John Deereen myyntipiste, jossa koneita myyntiin. Lisäksi tutustuin uusiin ihmisiin, maan kulttuuriin ja kielitaitoni parantui paljon. Voisin lähteä uudestaankin ulkomaille töihin”, Anssi kertoo innostuneena.

Anssin mielestä Agrihuoltajan koulutus on kokonaisuudessaan ollut erittäin hyödyllinen.

”Koulutuksen aikana olen oppinut monipuolisesti huoltamaan erilaisia koneita ja laitteita. Palkitsevinta työssä on se kun saa viallisen koneen kuntoon. Haasteellista on kuitenkin ensiksi löytää vika, jota aletaan korjaamaan. Alalla täytyy myös kouluttautua jatkuvasti aina uusien mallien ilmestyttyä markkinoille, jottei menisi sormi suuhun missään tilanteessa. Suosittelen koulutusta kaikille, jotka ovat oikeasti alasta kiinnostuneita. Tässä ammatissa täytyy pitää koneista ja laitteista todella paljon, sillä esimerkiksi talvella koneita joudutaan korjaamaan myös ulkona kovassakin pakkasessa. Aito kiinnostus ammattiin täytyy siis löytyä”, Anssi toteaa lopuksi.

Agrihuoltajan koulutus kestää 13 kuukautta. Koulutuksen eri jaksoissa perehdytään tarkasti Agrimarket-ketjun edustamien traktoreiden, puimureiden ja työkoneiden tekniikkaan sekä opastetaan sopimushuoltoyrittäjyyteen. Tekninen koulutus painottuu uusimpaan hydrauliikkaan ja elektroniikkaan sekä vianhakuun ja diagnostiikkaan. Perustekniikkakaan ei jää kurssilla huomiotta, moottorin ja voimansiirron komponentit tulevat varmasti tutuiksi.  

Seuraava Agrihuoltajan koulutus alkaa 30.1.2012. Haku kurssille päättyy 15.12.2011.
Lisätietoja osoitteesta www.tts.fi 

Lisätietoja
Ari Pekkola
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 595 6324

Mikko Eskola
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
0107683030

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto