- Töitä luvassa kaikille koulutuksen suorittaneille

Viime keväänä Vuosaaren satamasta irtisanottiin yli 150 ahtaajaa. Osa heistä työllistyi omatoimisen työnhaun avulla. Irtisanottujen työllistämiseksi TTS aloitti yhteistyössä AKT:n, Autoliikenteen Työnantajaliiton ja Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa työvoimakoulutuksen, jonka tavoitteena on kouluttaa ahtaajista linja-autonkuljettajia pääkaupunkiseudulle.

Koulutuksen aikana opiskelijat suorittavat logistiikan perustutkinnon, joka antaa mahdollisuudet myös jatko-opintoihin. Perustutkinnon lisäksi koulutuksen aikana suoritetaan D-ajokortti sekä henkilöliikenteen perustason ammattipätevyys, joka vaaditaan kaikilta kuljettajilta.

Koulutus on ensimmäinen laatuaan ja sen aloitti yhteensä 12 ahtaajaa. TTS:n Logistiikan toimialan yksikönpäällikkö Teemu Lähde lupaa, että töitä linja-autonkuljettajana on luvassa kaikille koulutuksen hyväksytysti suorittaneille.   

”Koulutus on hyvä esimerkki työttömyyden ja työvoiman tarpeen kohtaamisesta. Tällä hetkellä kuljetusalalla, erityisesti henkilöliikenteessä, on työvoimapula ja uusia ammattitaitoisia kuljettajia tarvitaan jatkuvasti lisää. Ahtaajat ovat hyvä kohderyhmä siinäkin mielessä, että heillä on jo valmiiksi pohjatietoa logistiikka-alaan liittyen. Minusta pilotti on alkanut erittäin onnistuneesti ja uskon, että saamme ahtaajien ryhmästä alalle erinomaisia kuljettajia”, TTS:n logistiikan yksikönpäällikkö Teemu Lähde kertoo.

Lisätietoja TTS:n koulutuksista löydät osoitteesta www.tts.fi

LISÄTIETOJA

TTS

Aarno Lybeck, toimialajohtaja
Puh. 044 714 3763
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto