- TTS etsii vapaaehtoisia maatalousyrittäjiä seurantatutkimukseen

Työtehoseurassa on käynnistynyt Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen rahoittama hanke, jossa tuotetaan maatalousyrittäjille toimintaohjeita hallittuun kone- ja laitehäiriöiden purkuun ja torjuntaan.

Toimintaohjeiden laatimiseksi hankkeessa selvitetään, kuinka yleisiä erityyppiset kone- ja laitehäiriöt ovat maatiloilla (esiintymistiheys, häiriön aiheuttaman katkoksen ajallinen kesto) ja kuinka usein kone- ja laitehäiriö on maatalousyrittäjille rekisteröidyn konetyön tapaturman taustalla. Häiriöiksi tässä yhteydessä katsotaan muun muassa koneiden tukkeutumiset, pienet paikan päällä korjattavat rikkoutumiset/vikaantumiset, epäluotettava toiminta, tilapäiset käyntihäiriöt, vajaateholla käymiset yms.

Lisäksi selvitetään, mistä häiriöt yleisimmin aiheutuvat – mikä tekijä laukaisee häiriön syntymisen (koneen tai laitteen kunto tai soveltuvuus, työmenetelmä, työtapa, yhteensopivuus jne.) sekä mikä on mahdollisesti uuden tekniikan merkitys häiriöiden määrän ja häiriöiden turvallisuusriskin kannalta – ovatko uudet koneet ja laitteet vähemmän häiriöherkkiä ja vikaantuvatko uudet koneet ja laitteet vanhoja turvallisemmin.

Maatalousyrittäjät voivat hyödyntää hankkeen tuloksia koneista ja laitteista aiheutuvien häiriötilanteiden vähentämisessä ja toteutuneiden häiriötilanteiden purkamisessa hallitusti, mikä pienentää tapaturmariskiä ja kasvattaa työn tehokkuutta. Maatalousyrittäjät hyötyvät toimintaohjeista oman työturvallisuuden parantumisen lisäksi myös opastaessaan muita tilalla työskenteleviä työtehtävissään.

Työtehoseura etsii vapaaehtoisia maatalousyrittäjiä osallistumaan edellä kuvattuun koneiden ja laitteiden häiriöiden seurantatutkimukseen. Seuranta on tarkoitus aloittaa syksyllä 2011. Kiinnostuneita maatalousyrittäjiä pyydetään ottamaan yhteyttä Työtehoseuraan.

LISÄTIETOJA

TTS − Työtehoseura

Markku Lätti
Gsm 044 7143 691
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto