- TTS:n järjestämä matkailuajoneuvon korjaajakoulutus alkaa syyskuussa

Matkailuajoneuvojen huolto- ja korjaustyöt vaativat monipuolista osaamista. Myös alan osaajista on kysyntää. Tämän vuoksi TTS yhteistyössä Matkailuajoneuvojen Tuojien ja työvoimahallinnon kanssa järjestää matkailuajoneuvojen korjaajakoulutuksen, joka alkaa elokuussa. Koulutus on tarkoitettu erityisesti alasta kiinnostuneille, jotka omaavat autoalan perustaidot.

Koulutusta on toteutettu neljänä vuonna aikaisemmin ja korjaajia on koulutuksesta valmistunut tähän mennessä yhteensä 41 henkilöä. Koulutuksesta valmistuneiden työllistyminen on ollut erittäin hyvä.

”Matkailuajoneuvojen myynti on tasaantunut huippuvuosista 2004−2008, mutta rekisterissä oleva ajoneuvokanta kasvaa edelleen koko ajan. Nyt eläkkeelle siirtyvä suuri ikäluokka lupaa vilkastuvaa matkailuajoneuvojen myyntiä myös lähivuosille. Huolto- ja korjaustyön näkökulmasta matkailuajoneuvojen kokonaismäärä vaikuttaa huoltopalveluiden työmääriin eikä niinkään hetkellinen myyntitilanne. Perinteinen karavaanari on ollut monitaitoinen tee-se-itse mies, mutta uusista harrastajista yhä useampi jättää huolto- ja korjaustyöt alan ammattilaisille. Autojen varustetaso on myös kuitenkin lisääntynyt vauhdilla ja tekniikka monimutkaistunut. Tämä johtaa siihen, että korjaaja pitää olla koulutettu alan asiantuntija. Kouluttamamme mekaanikot ovat työllistyneet hyvin, koska he tuovat samalla taloon viimeisintä tietoa ja osaamista. Koulutukseen kuuluva, kaasulaitteiden huoltoon oikeuttava, lupa on myös monelle yritykselle tärkeä asia. Koulutamme jatkossa myös lyhyitä koulutuksia alalla jo toimiville.”, kertoo TTS:n asiakkuuspäällikkö Kari Kaihonen.

Koulutuksessa perehdytään matkailuvaunujen ja -autojen tekniikkaan sekä huolto- ja korjaustöihin. Osa opiskelusta tapahtuu työssäoppimispaikassa alan yrityksessä. Eduksi katsotaan, jos koulutukseen hakeutuvalla oppilaalla on yhteys yritykseen, joka voi työllistää hänet koulutuksen päätyttyä.

Hakeutuminen koulutukseen tapahtuu työvoimahallinnon sivuilla osoitteessa www.mol.fi Hakeutumisaika päättyy 14.8.2011.

LISÄTIETOJA LEHDISTÖLLE:


Kari Kaihonen
asiakkuuspäällikkö
GSM 040 7647 960
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto