UUDEN HENKILÖN TYÖPANOS KÄYTTÖÖN
Uuden henkilöstön rekrytoinnissa haasteena on usein sekä hakijoiden saatavuus että työhön valittujen henkilöiden osaamisen kehittäminen ja perehdyttäminen. Voi kestää jopa vuoden ennen kuin työntekijä pääsee kunnolla uuteen työhönsä sisälle. Työnantajan haasteena on alkuvaiheessa tarjota mahdollisimman hyvä perehdytysohjelma uudelle työntekijälle, jotta uuden henkilön työpanos saadaan mahdollisimman pian käyttöön. On selvää, että uuden työntekijän panos jää aina alussa vajaaksi, mutta mitä paremmin henkilö perehdytetään, sitä nopeammin yritys saa hyödyn rekrytoinnista. Mikäli perehdytystä ei hoideta hyvin, voi se johtaa henkilöstön vaihtuvuuteen ja näin kierre jatkuu. 

SUUNNITELMALLINEN KOULUTUS NOPEUTTAA UUDEN TYÖN OPPIMISTA

TTS on kehittänyt tehokkaita ja toimivia koulutusmalleja, jotka helpottavat yrityksen työtaakkaa työntekijöiden haun, valintaprosessin ja perehdytyksen osalta sekä parantavat rekrytoinnin tuottavuutta. Rekrytointiin yhdistetty suunnitelmallinen koulutus lisää hakijoiden määrää ja nopeuttaa uuden työn oppimista. Koulutus tuo myös hakijoiden silmissä laatua koko prosessiin. Lisäksi työ alkaa nopeammin tuottaa tulosta ja molemmat osapuolet ovat tyytyväisempiä.

YRITYKSELLE TUKEA REKRYTOINTIKOULUTUKSEEN

Tällä hetkellä yrityksille on tarjolla monia eri rahoitusvaihtoehtoja, joilla varmistetaan osaamisen kehittäminen esimerkiksi rekrytoitaessa uutta henkilöstöä. Ajantasaista tietoa eri rahoitusmahdollisuuksista saa koulutuksen järjestäjiltä tai ELY-keskuksilta. Esimerkiksi rekrytointikoulutukseen on saatavissa rahoitusta jopa 70 prosenttia.

Itse koulutus yritysten kanssa käynnistyy yleensä nopeasti.
”Käymme ensiksi läpi koulutustarpeet yhdessä yrityksen kanssa. Kartoituksen jälkeen mietitään koulutuksen rakenne, tehdään toteuttamissuunnitelma ja haetaan rahoitusta. Rekry-koulutus ja uusien työntekijöiden hakuprosessi saadaan käyntiin yleensä alle kahdessa kuukaudessa”, TTS:n asiakkuuspäällikkö Kari Kaihonen kertoo.  


LISÄTIETOJA
TTS
Kari Kaihonen, asiakkuuspäällikkö
Puh. 040 7647 960, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


 

TTS LYHYESTI

TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, jonka palveluksessa on yli 200 työntekijää. TTS:ssä opiskelee vuosittain yli 8000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi. TTS on mukana vuosittain yli sadassa tutkimus- ja kehittämishankkeessa. TTS:n tavoitteena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.

 

TTS on yksi Suomen johtavista auto- ja pienkonealan sekä kuljetusalan kouluttajista. Auto- ja pienkonealalle TTS kouluttaa ammattilaisia korjaus- huolto-, myynti- ja työnjohtotehtäviin. Koulutukset kattavat henkilöautot, raskaankaluston- sekä erilaiset pienkoneet, kuten moottoripyörät. Kuljettajakoulutukset kattavat bussi-, yhdistelmä- ja kuorma-autojen kortti- sekä direktiivikoulutukset. Yhteistyö yritysten, maahantuojien ja alan järjestöjen kuten Autoalan Keskusliiton (AKL) kanssa varmistaa yhteyden työelämän vaatimuksiin. TTS on AKL:n laatusertifioima APO kouluttaja. TTS:n erityisvahvuutena on käytännönläheisyys, koulutusten ja mahdollisten rahoitusmuotojen hallinnointi ja toteuttaminen yritysten tarpeiden lähtökohdista.

TTS:n tavoitteena on huomioida todelliset työelämän ammattitaitovaatimukset ja kouluttaa ammattilaisia työelämän tarpeisiinTTS:n koulutukset kattavat tutkintotavoitteiset koulutukset, työvoimakoulutukset sekä yrityskohtaisesti räätälöidyt koulutukset.

Lisätietoja koulutuksista sekä työntuottavuuden kehittämisestä saat kotisivuiltamme www.tts.fi tai asiakaspalvelustamme (09) 2904 1200, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

TTS Työtehoseura | PL 5 (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki | asiakaspalvelu@tts.fi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | (09) 2904 1200 | Tietosuojalausunto